Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sociālajā vietnē "Twitter" informējis, ka kādam skolēnam nācies atstāt skolu, jo viņa ģimenes locekļiem apstiprināta Covid-19 infekcija. 


Bērns ir vesels un viņa veselības stāvoklis tiek novērots, norāda centrā, uzsverot, ka bērns skolu pametis tiklīdz viņa ģimenes locekļiem apstiprināta infekcija. Tāpat SPKC skaidro, ka Covid-19 inkubācijas laiks ir divas līdz 14 dienas, tas nozīmē, ka pirmās divas dienas pēc kontakta, cilvēks nav infekciozs pat gadījumā, ja ir inficējies. Skolas nosaukumu centrā neatklāj.

Veselības ministre Ilze Viņķele savukārt paudusi, ka būtu lietderīgi pārcelt skolēnu pavasara brīvlaiku par nedēļu vai divām, lai izjauktu potenciālo ceļotāju ritmu. Ministre TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka viņas priekšlikums pagaidām nav guvis atbalstu, tomēr, ja būs nepieciešams, viņa vēlreiz rosinās šo jautājumu izskatīt.

Vienlaikus skolas pētot variantus, ka pēc brīvlaika, ja tā laiki netiek pārcelti, iespējams, jāizsludina karantīna un mācības notiktu attālināti.

Patlaban Latvijā visas izglītības iestādes strādā ierastajā režīmā. Plānots, ka no 16.marta līdz 20.martam pavasara brīvlaikā dosies 1. līdz 11.klašu skolēni, bet no 23.marta līdz 27.martam - 12.klašu skolēni.