"Hotel Roma" vadītāja, bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece atklājusi, kā nu, izsludinātās ārkārtas situācijas laikā, izskatās viņas vadītajā viesnīcā. 


"Manās otrajās mājās šodien kā spoku mītnē," sociālajā tīklā Facebook raksta Mūrniece. "Vienā stāvā tie, kas distancējušies no ārpasaules, pārējos - viss izslēgts un kluss. Pazuduši cilvēki. Pazudusi mūzika, čalas, smiekli.
Septiņus gadus esmu kopusi šo vietu un izveidojusi sev otru ģimeni, kas arī tagad varonīgi turas kopā, balstot viens otru un visvairāk mani. Beidzot saprotu, ka bija vērts kopā ar viņiem strādāt, priecāties un rūpēties par pašiem un viņu ģimenēm.
Katrs pa savam ir līdzās. Viens atnes kafiju, cits ziedus, vēl kāds sūta nomierinošus vārdus, cits mēģina sasmīdināt... Redzu, ar kādu skatienu viņi skatās uz mani - ar sirsnību un lielām bailēm, ka es kādu dienu padošos. Nepadošos! Man ir tāda aizmugure, ka mēs kopā tiksim tam visam cauri. Viens otru stumjot un grūžot.
Ja ne šis, tad kaut kas cits būs mums visiem kopā jādara pēc tam, kad atgriezīsimies ikdienā.
Es no sirds lepojos ar savējiem un esmu pateicīga par katru mirkli, ko viņi ir bijuši un ir ar mani kopā.
Jā, un mūsu draugu un klientu atbalsts ir nenovērtējams. Jūtam to katru mirkli un esam bezgala pateicīgi."

Iepriekš vēstīts, ka, ņemot vērā slimības Covid-19 ierobežošanas pasākumu sekas, uz laiku varētu tikt slēgtas vairākas viesnīcas.

Vienlaikus uzņēmēji cer uz valdības atbalstu.

"Robežu slēgšana un ārkārtējā stāvokļa ieviešana valstī radījusi pilnīgu tūristu plūsmas un mūsu pakalpojuma pieprasījuma samazināšanos līdz minimumam," teic viesnīcu operatora “Mogotel” valdes priekšsēdētājs Vadims Muhins. "Mēs nespējam vienatnē tikt galā ar šo krīzi. Viesmīlības nozarei tagad vairāk nekā jebkad ir vajadzīgs valsts atbalsts. Mēs ļoti ceram uz veiksmīgu risinājumu, kas ir ārkārtīgi svarīgs gan mums, gan valstij, jo krīzes laikā tuvojas iespējamā slodze uz valsts sociālo budžetu."