"Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas centrālajā spēlē piektdien RFS savā laukumā piekāpās "Riga" futbolistiem un palaida pretiniekus garām arī turnīra tabulā.


RFS zaudēja "Riga" ar 1:2 (0:0).

Cīņa sākās ar divām rupjām mājinieku kļūdām aizsardzībā. Vjačeslavs Isajevs uz līdzenas vietas atdeva bumbu Felipem Brisolam, kurš netrāpīja vārtos. Vēlāk viens pret mājinieku vārtsargu Daņilo Kučeru tika izvirzīts Romans Debelko, taču vārti nekrita.

Vairāk iespēju bija viesiem, vairākkārt tuvu vārtiem nokļūstot Debelko, taču puslaiks beidzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

49.minūtē "Riga" aizsargs Herdi Prenga pārsteidza pretiniekus, nelielā laukuma pleķītī apmānot trīs RFS futbolistus un pietuvojoties soda laukumam, taču sitot nedaudz garām vārtiem.

Redzams laukumā bija Brisola, vārti brieda, līdz 59.minūtē neveiksmīgu  piespēli no laukuma malas uz centru izpildīja Vjačeslavs Isajevs, Tomislavs Šaričs augstu atspēlēja vārtsargam Kučeram, kurš bija izgājis no vārtiem, nepaspēja tajos atgriezties, un "Riga" izvirzījās vadībā ar 1:0.

2:0 tapa 70.minūtē pēc Brisolas sologājiena paralēli mājinieku soda laukumam beidzās ar vārtsarga noķeršanu uz pretkustību un patālu sitienu vārtu tālajā apakšēja stūrī.

78.minūtē laba iespēja samazināt rezultāta starpību bija Emersonam Santanam Deuslesiānu, taču viņa sitiens no kreisās puses lidoja nedaudz garām vārtiem. Vārtu priekšā bija vēl vairāki RFS spēlētāji, kam piespēles gadījumā būtu vēl labākas iespējas gūt vārtus.

Spēles beigās vairāk uzbruka RFS futbolisti un guva goda vārtus. Mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē mājinieki tomēr tika pie 11 metru soda sitiena, kuru pārliecinoši realizēja Darko Lemajičs, panākot 1:2.

Pērn abu komandu ceļi krustojās piecas reizes. Virslīgā pirmajā spēlē ar 3:1 uzvarēja RFS, nākamajos divos apļos ar 2:0 un 2:1 pārāka bija "Riga", bet noslēdzošajā aplī tika fiksēts neizšķirts 1:1. Latvijas kausa pusfinālā ar 3:1 uzvarēja RFS.

No 16 savstarpējām virslīgas spēlēm septiņās uzvarējusi "Riga", četrās RFS, bet pieci dueļi noslēgušies neizšķirti.

Maija beigās abas komandas tikās pārbaudes spēlē Pērnavā, kur ar 2:0 uzvarēja RFS.

Citā mačā trešās pozīcijas īpašniece "Valmiera" savās mājās pārliecinoši apspēlēja "Daugavpili" ar 3:0 (2:0).

Rezultātu 37.minūtē ar savu trešo tālsitienu no brīvsitiena atklāja Luka Silagadze, izvirzot mājiniekus vadībā ar raidījumu vārtu labajā stūrī, - 1:0. Šoreiz bezspēcīgs bija arī Daugavpils komandas vārtsargs Ivans Dubodelovs.

42.minūtē pēc Žorži Teišeiras sitiena pa vārtiem no šaura leņķa kāju pielika viesu spēlētājs Viktors Litvinskis, ieraidot bumbu savos vārtos, - 2:0.

Trešie vārti krita 53.minūtē, kad pretuzbrukumā pēc Mikolas Musolitina centrējuma no labās puses pie kreisā vārtu stabu bumbu vārtos neievirzīja Toluvalase Arokodare, taču bumba vārtu priekšā nonāca pie Samata Sarsenova, kurš to netraucēts ieraidīja vārtos - 3:0.

Pagājušajā sezonā četrās spēlēs abas komandas guva pa vienai uzvarai un divreiz spēlēja neizšķirti.

Dienas agrajā spēlē "Ventspils" savā laukumā spēlēja 0:0 (0:0) ar "Metta".

Sestajā minūtē mājinieks Giorgijs Rehviašvili ar elkoni laukuma vidū cīņā par augsto bumbu trāpīja pa seju Raimondam Krollim, kuru asiņojošas uzacs dēļ jau desmitajā minūtē nācās nomainīt.

11.minūtē Jevgeņijs Kozlovs no tuva attāluma raidīja bumbu vārtos, taču atradās aizmugurē. 29.minūtē viņam no soda laukuma vidus bija teicama vārtu gūšanas iespēja pēc teicamas Giorgija Mčedlišvili piespēles, taču sitiens neizdevās.

Puslaika vidū vairāki bīstami momenti bija jau "Metta" futbolistiem, taču bumba vārtos nelidoja. Pašās puslaika beigās laba sitiena pozīcija pretuzbrukumā bija Kasparam Svārupam, taču bumba pēc sitiena lidoja garām vārtiem, tūlīt arī skanot svilpei par puslaika beigām.

Desmit minūtes pēc otrā puslaika beigām vairāki momenti pēc kārtas bija "Metta" futbolistiem. Tiesnesim nebija ko teikt par mājinieku vārtsarga Konstantīna Mahnovska sadursmi ar aci pret aci palikušo Kgotso Masangani. Mirkli vēlāk vārtos lidojošu bumbu pēc Danilu Perasoli sitiena atsita Eduards Tīdenbergs, bet 58.minūtē Mahnovskis tika galā arī ar Perasoli 11 metru soda sitienu.

70.minūtē otro dzelteno kartīti un noraidījumu nopelnīja Rehviašvili, dodot viesiem papildu izredzes uzvarēt.

Bīstamu brīžu pie mājinieku vārtiem netrūka. Šibasa sitienu Mahnovskis atvairīja. Kristians Pjagbara atbildēja ar bīstamu izrāvienu, taču, bumbai lidojot garām vārtiem, tika fiksēta aizmugure.

Pēdējā iespēja gūt vārtus tomēr bija mājiniekiem, kompensācijas laika pirmajā no divām minūtēm pret viesu vārtsargu Helmutu Saulīti izskrienot Lūkasam Vilelam, taču vārtsargs tika galā ar sitienu.

Pērnsezon no četrām savstarpējām spēlēm divās uzvarēja "Ventspils", vienā pārāka bija "Metta" komanda, bet vēl viena cīņa noslēdzās neizšķirti.

Virslīgas līderpozīcijās ar 21 punktu astoņās spēlēs izvirzījusies "Riga", bet tikpat punktu ir arī RFS. Uz trešo vietu ar 14 punktiem pakāpusies "Valmiera", 11 punkti ir "Ventspilij", deviņi - "Jelgavai" (septiņos mačos) un "Daugavpilij". Astoņi punkti ir sešas spēles aizvadījušajam Jūrmalas "Spartakam", kamēr pa septiņiem punktiem iekrājušas "Liepājas" (septiņās spēlēs) un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS astoņos dueļos tikusi pie diviem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.