Latvijas vīriešu hokeja valstsvienība Slovākijā notiekošajā pasaules čempionāta pēdējā spēlē ar 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pārspēja Norvēģijas izlasi.


Latvijas izlases labā vārtus šajā mačā guva Miks Indrašis, Jānis Jaks, Rihards Marenis un Ronalds Ķēniņš, kamēr norvēģiem vienīgo reizi izcēlās Tubīass Linnstrems.

Jau no mača pirmajām minūtēm Latvijas hokejisti ņēma iniciatīvu savās rokās un centās gūt vārtus, bet vienā no epizodēm šķietami klupināts tika Miks Indrašis, tomēr tiesneši norvēģiem divu minūšu sodu nepiešķīra. Laukumā kopumā bija vērojams atraktīvs hokejs, jo arī Norvēģija centās apdraudēt Elvja Merzļikina sargātos vārtus. Norvēģi gan atbildēja tikai ar retiem uzbrukumiem, bet labākas iespējas bija Latvijai, nesekmīgus metienus veicot Teodoram Bļugeram un Rūdolfam Balceram.

Atzīstami vārtos spēles ievadā spēlēja norvēģu vārtsargs Henriks Heukelanns, kurš pārliecinoši tika galā ar Latvijas izlases metieniem. Pirmās trešdaļas izskaņā par novēlotu spēka paņēmienu noraidījumu saņēma Oskars Batņa – pretinieki veiksmīgi nostājās zonā un arī guva vārtus, kad 17.minūtē Linnstrems izpildīja precīzu metienu garām Kristapam Sotniekam, bet Merzļikins metiena brīdi neredzēja. Turpinājumā spēle bija līdzvērtīga, bet priekšpēdējā minūtē rupjš spēka paņēmiens bija pret to pašu Batņu, taču arī šoreiz sods norvēģiem nesekoja.

Pirmais periods līdz ar to noslēdzās ar minimālu Norvēģijas pārsvaru.

Jau otrās trešdaļas pirmajā minūtē Norvēģijas hokejisti nopelnīja noraidījumu, pārkāpjot noteikumus pret Sotnieku. Kā jau šajā čempionātā ierasts, Latvijas valstsvienība vairākumu izspēlēja labi, vairākkārt apdraudot sāncenšu vārtus. Lai arī šķita, ka viena hokejista pārsvars netiks izmantots, tā pašās beigās lielisku piespēli veica Balcers, kamēr tās saņēmējs Indrašis 24.minūtē panāca neizšķirtu 1:1. Otro trešdaļu Latvija bija iesākusi apņēmīgāk, tomēr komandu apturēja Roberta Bukarta 25.minūtē nopelnītais noraidījums.

Vairākumu Norvēģija gan neizmantoja, bet pēc mazākuma izturēšanas Latvija izveidoja pāris bīstamus vārtu gūšanas momentus, kas gan nevainagojās panākumiem, turklāt 30.minūtē noraidījumu saņēma Uvis Balinskis. Mazākumu Latvijas hokejisti izturēja, lai gan tā izskaņā pretinieki pamanījās trāpīt pa vārtu stabu. Otrās trešdaļas beigās Latvijas komanda vēlreiz ieguva tiesības spēlēt vairākumā – tā laikā Oskara Cibuļska metiens atsitās pret norvēģu vārtu stabu, bet pārējās epizodēs droši vārtos darbojās Heukelanns, rezultātam tā arī nemainoties. Otrais periods noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Trešā perioda ievadā turpinājās līdzvērtīga cīņa, tomēr 47.minūtē Jaks veica metienu no zilās līnijas, bet ripa, atsitusies pret norvēģu hokejistu, nonāca vārtos. Uzreiz pēc tam norvēģi varēja panākt neizšķirtu, tomēr viņiem tas neizdevās, turklāt tad Marenis izmantoja norvēģu kļūdu un aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, ar teicamu metienu vārtu devītniekā panākot 3:1. Starp abiem Latvijas izlases vārtiem bija vien 56 sekundes.

Pēc šāda notikumu pavērsiena Norvēģija pārņēma kontroli pār spēli un veica vairākus bīstamus metienus pa Latvijas vārtiem, bet vienību pāris reizes glāba Merzļikins. Norvēģu ofensīva ar laiku gan apsīka, turklāt pēc viena no Latvijas uzbrukumiem pirmais pie atlēkušās ripas bija Ķēniņš, kurš 55.minūtē guva komandas ceturtos vārtus. Pēcāk rezultāts vairs nemainījās, Latvijai gūstot gana drošu uzvaru ar 4:1.