59 gadus vecais Djego Maradona varētu kļūt par Spānijas futbola izlases galveno treneri, apgalvo vietējais medijs “Marca”.


Spānijā gaidāmas futbola federācijas prezidenta vēlēšanas. Viens no kandidātiem ir bijušais futbolists un tiesnesis Antonio Toress, kurš konkurēs ar esošo prezidentu Luisu Rubialesu. Toress  atklājis, ka viņš jau panācis vienošanos ar futbola leģendu par iespējamo darbu izlasē. Ja šis scenārijs piepildīsies, tad Maradonas mērķis pie Spānijas stūres būs sasniegt finālu 2022.gada pasaules čempionātā Katarā.

Pašlaik Spānijas valstsvienību vada Luiss Enrike, kurš šo amatu ieņem kopš 2018. gada jūlija. Gadu vēlāk viņš bija spiests pamest darbu personisku iemeslu dēļ. Līdz 2019. gada martam izlase Enrike vadībā aizvadīja septiņas spēles, kurās tika svinētas piecas uzvaras. Tā paša gada novembrī bijušais “Barcelona” treneris atgriezās izlasē.

Maradonas vārds pēdējos gados arvien biežāk parādās nevis futbola sakarā, bet viņa neadekvātas uzvedības dēļ. Kopš 2019. gada septembra viņš trenē Argentīnas līgas klubu “Gimnasia y Esgrima”, kas viņa vadībā ticis pie septiņām uzvarām 20 spēlēs. Pašlaik komanda ieņem 19. vietu turnīra tabulā.

Jāatzīmē, ka Maradonam jau ir pieredze izlases vadīšana, jo no 2008. līdz 2010. gadam viņš bija Argentīnas valstsvienības galvenais treneris. Šajā darbā speciālistam izdevās tikt pie vislielākā uzvaru procenta trenera karjerā. No 24 mačiem Argentīna svinēja panākumu 18 cīņās, uzvarot 75% mačos.