Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā tiks aizvadītas divas 14.kārtas spēles, četrām komandām pārkāpjot 2020.gada čempionāta ekvatora līnijai.


Plkst.18 "Riga" "Celtnieka" stadionā viesosies pie "Daugavpils". Spēli tiešraidē varēs vērot portālā "Sportacentrs.com".

Čempiones "Riga" futbolisti svinējuši 11 uzvaras pēc kārtas, vienīgo neveiksmi šajā sezonā ciešot pret Jūrmalas "Spartaku". Rīdzinieki bijuši arī gana rezultatīvi un pēdējās trīs spēlēs guvuši 11 vārtus.

Savukārt "Daugavpils", lai gan atvadījusies no sava uzbrukuma līdera Namdī Ofora, turpina krāt punktus. Iepriekšējā mačā latgalieši ar 4:1 sagrāva "Metta" komandu, bet pirms tam trīs mačos cīnījās neizšķirti ar Tukuma, Jelgavas un Liepājas vienībām.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Riga" komandai nevarēs palīdzēt pussargs Ritvars Rugins, bet mājiniekiem šī paša iemesla dēļ nespēlēs Tacuro Nagamacu.

Pirmajā aplī ar 3:1 pārāki bija rīdzinieki, komandām visus četrus vārtus gūstot otrajā puslaika'.

Tāpat plkst.18 "Metta" "Daugavas" stadionā spēkosies ar "Tukums 2000"/TSS komandu. Cīņu zilajos ekrānos varēs skatīties kanālā "Sportacentrs.com TV".

"Metta" joprojām turpina demonstrēt nestabilu sniegumu, bet četrās no pēdējām sešām spēlēm rīdzinieki tikuši pie punktiem. Tikmēr tukumnieki virslīgas debijā joprojām ir bez uzvarām, taču pēc sastāva papildināšanas pastiprinājuši savu spēli, kas dod cerības uz labāku sezonas turpinājumu (iepriekšējā spēlē 2:3 pret "Valmieru", bet pirms tam divi neizšķirti pret Daugavpils un Ventspils futbolistiem).

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ar 3:1 uzvarēja "Metta", kas visus trīs vārtus guva pirmajā puslaikā.

Zīmīgi, ka Tukuma komandas galvenais treneris 2014.gadā spēlēja "Metta" vienībā pie Andra Riherta. Nākamajā gadā "Auda" klubā viņš jau bija spēlējošais treneris.

Futbola virslīgā šosezon desmit komandas aizvadīs trīs apļus, tādējādi katrai laukumā jādodas 27 mačos. Pēc 14.kārtas spēlēm astoņas no komandām būs aizvadījušas vairāk nekā pusi no sezonas.

Trešdien šajā kārtā "Spartaks" cīņā par trešo vietu mājās uzņems "Valmieru", vicelīdere RFS viesosies pie "Jelgavas", bet stadionā "Daugava" vēju pilsētā notiks Kurzemes derbijs starp "Liepājas" un "Ventspils" klubiem.

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 13 mačiem iekrājusi 36 punktus. Par pieciem punktiem mazāk ir RFS, trešo vietu ar 21 punktu ieņem "Valmiera". 19 punkti 12 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 16 punkti ir "Ventspilij", bet 15 punkti - "Daugavpilij". "Jelgavai" ir 14 punkti, ar 12 punktiem seko "Metta", 11 punkti 12 spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.