Zviedrijas izlase otrdien savā trešajā 2021.gada pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra spēlē izcīnīja pirmo uzvaru.


Zviedrijas izlase A grupas spēlē Olimpiskajā sporta centrā ar 7:0 (2:0, 2:0, 3:0) sagrāva Šveici.

Pirmā perioda vidusdaļā ar pusotras minūtes starpību vārtus iemeta Jespers Frēdēns un Adrians Kempe. Frēdēns savus otros vārtus guva arī otrās trešdaļas vidū, bet iepriekš trešajā minūtē 3:0 panāca Viktors Ūlofsons. Noslēdzošajās 20 minūtēs vēl pa reizei izcēlās Magnuss Nīgrēns, Nils Lundkvists un Henriks Tēmerness.

Lundkvistam šajā spēlē 1+3, divi vārti un piespēle Frēdēnam, bet Kempe un Tēmerness atzīmējās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. 

Adams Reideborns Zviedrijas izlases rindās šajā spēlē atvairīja visus 28 metienus.

Zviedrija čempionātu Rīgā iesākusi negaidīti vāji, jo pirmajās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi. Pirmajā mačā ar 3:4 atzīts Dānijas pārākums, bet pret Baltkrieviju neizdevās gūt vārtus - 0:1. Tikmēr Šveice divos mačos iekrājusi sešus punktus, uzvaras izcīnot pret Čehiju (5:2) un Dāniju (1:0).

Dienas pirmajā A grupas spēlē Dānija ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Lielbritāniju, kas nopelnīja pirmo punktu turnīrā.

Apakšgrupas vadībā ar deviņiem punktiem ir Slovākija, sešus punktus trīs spēlēs iekrājusi OKR komanda un Šveice, Dānijai ir pieci punkti, bet par vienu mazāk Baltkrievijai. Zviedrija ar trim punktiem ir sestā, tālāk ar diviem punktiem seko Čehija, taču Lielbritānija tikusi pie viena punkta.

Tikmēr B apakšgrupā Somija ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) uzvarēja Norvēģiju.

Matiss Olimbs rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, bet piecas minūtes līdz pirmā perioda beigām izlīdzinājumu panāca Īro Pakarinens. Otrajā trešdaļā vārtus guva vienīgi somi, otrajā minūtē Antonam Lundellam gūstot otros vārtus, kamēr četras minūtes vēlāk izcēlās arī Kims Nousiainens.

Tobiass Lindstrēms spēles 52.minūtē atgrieza vienu vārtu deficītu (2:3), taču trešā perioda astotajā un 14.minūtē vārtus guva attiecīgi Jere Innala un Hanness Bjerninens, kas Somijai ļāva panākt drošu pārsvaru 5:2.

Somijas kontā ir 2:1 uzvara pār ASV un 1:2 zaudējums "bullīšos" Kazahstānai. Norvēģi čempionāta pirmajā spēlē ar 1:5 zaudēja Vācijai, bet pēc tam ar 4:1 uzvarēja Itāliju.

Pirmajā otrdienas spēlē ASV ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Kazahstānu, kas iepriekš vēl nebija zaudējusi.

B grupas līdere ar deviņiem punktiem ir Vācija, otrā ar septiņiem punktiem ir Latvija, bet tikpat ir arī Somijai. ASV seko ar sešiem punktiem, četri punkti ir Kazahstānai, Norvēģija iekrājusi trīs punktus, kamēr Kanāda un Itālijas trīs mačos palikušas bešā.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiek no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Hokeja čempionātam veltītajā LETA sadaļā ("http://www.leta.lv/hockey") pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas hokeja izlases gaitām un panākumiem, bet arī citu komandu rezultātiem un čempionāta aktualitātēm.