Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, uz 1.perona, vilcienā Rīga - Sigulda, šodien plkst.12 notiks pirmās vilciena lasītavas atklāšana, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laura Laube.


Ziedoņa muzejs, sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un AS "Pasažieru vilciens", pirmo reizi izveidojis lasītavu dīzeļvilcienā. Ar trīs grāmatu plauktiem un vairākiem desmitiem grāmatu aprīkotais vilciena sastāvs turpmāk kursēs visos dīzeļvilcienu maršrutos.

"Lasītavas vilciens" tiks arī atbilstoši noformēts. Plānots, ka grāmatu krājumi vilciena plauktos tiks papildināti un mainīti ik pēc trīs mēnešiem atbilstoši dažādām tēmām un aktualitātēm.

Ziedoņa muzeja pirmā izvēlētajai projekta tēmai dots nosaukums "Ceļojums".

Svinīgajā projekta atklāšanas pasākumā piedalīsies Ziedoņa muzeja Uzticības padomes locekle Žanete Grende, LNB Komunikācijas departamenta direktore Ieva Gundare, "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis, kā arī mūziķi Jānis Holšteins-Upmanis un Jānis Strapcāns.

Pēc svinīgā pasākuma vilciena sastāvs plkst.12.30 sāks ceļu uz Siguldu. Tā laikā paredzēti literatūras priekšlasījumi, saviesīgas sarunas u.c. Ceļā no Siguldas atpakaļ uz Rīgu vilciens dosies plkst.14.02.

leta.lv