Vai esi viens no tiem, kam jāorganizē vecpuišu ballīte? Saprotams, ka šajā dienā vecpuisim gribas sarīkot traku un neaizmirstamu piedzīvojumu, kamēr draugs vēl ir neprecēta vīra godā. Ko darīt un kādi būs piemērotākie vecpuišu ballītes uzdevumi? Lasi šajā rakstā!


Kurš ir atbildīgs par ballītes rīkošanu?

Itkā savā starpā runājat, ka vecpuišu ballīte ir vajadzīga, bet nesaprotat, kuram no jums vajadzētu uzņemties galvenā organizatora lomu? Teorētiski tam nemaz nav nozīmes, jo svarīgāk ir uzaicināt viesus un kārtīgi izklaidēties. Ir pieņemts, ka vismaz pirmo ideju uzsāk vedējtēvs, taču viņa vietā to var darīt arī vecpuiša brālis vai labākais draugs.

Īsumā, kas obligāti jāņem vērā

Lai arī kāda būs vecpuišu ballīte - vienkārši draugu pasēdēšana bārā vai neaizmirstama diena ar norautu jumtu jums visiem - ir pāris noteikumi, ko vērts ņemt vērā.

  1. Ir dzirdēti vairāki gadījumi, kad draugi savā starpā nespēj vienoties par pasākuma norisi un beigās vecpuišu ballīte izpaliek. Tā noteikti nedrīkst būt pat tad, ja jūsu draugu lokā nav neviens ar izcilām organizatora prasmēm. Ņemiet palīgā otrās puses vai uzņēmumus, kam ir liela pieredze šādu pasākumu rīkošanā!
  2. Lai ballīte patiktu ne tikai jums, bet arī vecpuisim, ņemiet vērā viņa vēlmes! Šī diena nenozīmē vecpuiša pazemošanu, bet gan pārbaudīšanu, vai viņš ir gatavs stāties vīra kārtā.
  3. Vecpuišu ballīte tāpat kā kāzas ir diena, kad vecpuisis izvēlas, ar kuriem draugiem to kopā pavadīt. Neveido draugu sarakstu ballītei uz dullo, bet gan noskaidro no paša dienas varoņa, ar kuriem draugiem viņš grib atzīmēt lielo notikumu.
  4. Kas notiek Las Vegasā, paliek Las Vegasā ir attiecināms arī uz vecpuišu ballīti - tā būs diena, kad vēl pēdējo reizi kārtīgi iztrakoties. Tas nozīmē nekādi telefoni vai čatošana Facebookā!

Ievērojot šos četrus pamatprincipus, vecpuišu ballīte noteikti izdosies un sagādās foršas emocijas ikvienam no jums. Lai zinātu, kādas aktivitātes izdomāt un kādi vecpuišu ballītes uzdevumi noteikti jāizmēģina, turpini lasīt!

Nemirstīga klasika - peintbols

Gribi teikt, ka peintbols ir novecojusi aktivitāte vecpuišu pasākumā? Nebūt ne! Kā stāsta pārstāvji no peintbola, lāzertag un airsoft parka GUNSnLASERS: “Tā ir nemirstoša klasika, kurā mēs, GUNSnLASERS, ietveram vēl nebijušus papildu elementus un scenārijus, kas rada nenormālu action. Piemēram, vecpuisis tiek ieģērbts tīģera vai kādā citā amizantā kostīmā un klāt piesieta gan dūmu svece, gan sprāgstoša granāta. Vari iedomāties, kādu adrenalīnu tas uzsit vecpuisim?!”

Un jautri būs arī visiem draugiem, jo vecpuisis dabūs trūkties! Šādos pasākumos īpaši iecienītas ir tādas misijas kā:

  • Līgavas medības
  • Vai vecpuisis pietiekami pazīst savu līgavu?
  • Trāpi vecpuisim
  • Vecpuiša izturības līmenis
  • Dominācijas
  • Slepenā kaste u.c.

GUNSnLASERS instruktori vienmēr parūpējas, lai pasākums ir atbilstošā tematikā un kārtīgi pārbauda vecpuiša izturību. Ja gribi rezervēt spēli, raksti uz e-pastu [email protected] vai arī zvani pa telefona numuru +371 27274646!

Rezervējot spēli, varēsi izvēlēties gan sev vēlamo laiku, gan arī izklaides parku:

  • Andrejsala - 2 āra laukumi pašā Rīgas centrā pirmajā elektro spēkstacijā;
  • Jugla - plašs iekštelpu laukums senā manufaktūras rūpnīcā;
  • Mežaparkā - 5 plaši āra laukumi kādreizējā militārā bāzē.

Pateicoties tam, ka laukumi ir apgaismoti, var spēlēt arī diennakts tumšajā laikā. Aizved vecpuisi uz kaujas laukumu naktī!

Airsofts

Ja peintbolu esat jau mēģinājuši un gribas ko jaunu, varat izvēlēties airsoftu. Šī gan vairāk ir taktiska kaujas simulācijas spēle, kuras gaita būs mierīgāka un lēnāka. Tomēr ir arī kāda priekšrocība - airsoft ieroči ir reālu ieroču replikas, kas izskatās tiešām īsti un ir tieši tikpat smagi. Savukārt lodes ir 0,25g smagas plastmasas bumbiņas. Trāpījums ar to ir jūtams un var būt pat visai sāpīgs.

GUNSnLASERS piedāvā arī airsoft aktivitāti Mežaparkā āra laukumos vai Juglā iekštelpu poligonā. Lai pieteiktu pasākumu, apmeklē mājaslapu www.gunsnlasers.lv un aizpildi online formu, raksti ziņu uz e-pastu [email protected] vai arī zvani pa tālruņa numuru +371 27274646!

Roundtrips

Kurš teicis, ka ballītei jābūt tikai vienu dienu? Noīrē busu un visi dodaties braucienā uz kaimiņzemēm vai pat vēl tālāk. Tas noteikti būs viens no labākajiem ceļojumiem, jo pa ceļam jums gadīsies dažādi smieklīgi un neaizmirstami notikumi.

Ja vecpuisis ir kāda sporta veida fans, ceļojumā varat ieplānot šādu aktivitāti - piemēram, vietējā futbola mača vai hokeja PČ skatīšanos, ja tas notiek kādā tuvākā valstī. Iespējams, brauciens sakrīt ar kādu iespaidīgu mūzikas festivāla norisi. Atceries - svarīgi, lai izklaide ir paša vecpuiša garā nevis tas, kas patīk Tev!

Laivu brauciens

Ja gribat vienkārši atpūsties un pavadīt pasākumu bez lielas cilvēku burzmas, dodaties laivu braucienā ar nakšņošanu teltī. Pa ceļam noorganizē vairākus pieturas punktus, kuros līgavaini sagaida dažādi vecpuišu ballītes uzdevumi, piemēram:

  • šaušana ar loku;
  • ģimenes pavarda jeb ugunskura iekuršana bez degšķidruma, bet ar malkas skaldīšanu;
  • video sveiciena filmēšana līgavai, atbildot uz dažādiem jautājumiem par līgavu - pārbaudiet, cik daudz viņš zina par savu topošo sievu;
  • svinīgā vecpuiša zvēresta nodošana u.c.

Vecpuiša zvērests

Draugu sagatavots zvērests, kuru vecpuisis svinīgi nolasa un parakstās, ka to ievēros, var kļūt par dienas simbolsko kulmināciju. Tur iekļautie punkti var būt dažādi - gan nopietni un labam vīram atbilstoši, gan smieklīgi, neļaujot aizmirst arī veču lietas, piemēram:

  • regulāri iznest atkritumus;
  • netīrās zeķes iemest veļas grozā nevis nomest, kur pagadās;
  • vismaz reizi nedēļā ar čomiem iedzert pa aliņam;
  • kad ir veču vakars ar kādu sporta pārraidi, izslēgt telefonu un pateikt sievai, ka mājās būsi vēlu;
  • neļaut sievai mašīnā sakarināt sievišķīgas lietas, piemēram, gaisa atsvaidzinātāju ar vaniļas aromātu;
  • iemācīt sievai makšķerēt, spēlēt futbolu vai kādu citu vīru aktivitāti;
  • pagatavot vakariņas, kad sieva ir ļoti nogurusi pēc darba;
  • regulāri ar draugiem apspriest sporta jautājumus u.c.

Šos un arī citus punktus pārveidojiet atbilstoši vecpuiša hobijiem un jūsu tradīcijām, kas nevar izzust arī pēc kāzām. Zvēresta punktus sarakstiet uz lielas lapas, sarullējiet un tad pasniedziet vecpuisim, lai viņš rulli atritina un nolasa. Parasti šādu aktivitāti pilda neilgi pirms ballītes beigām. Ievada vārdi pirms punktiem

Kā jau īstam zvērestam, punktu nolasīšanai jāizklausās pēc iespējas nopietnākai, tādēļ izdomā atbilstošu ievadu. Te arī piemērs.

 

Es___________ (vecpuiša vārds un uzvārds) savu draugu priekšā, kas šodien ir kopā ar mani, svinīgi solos, ka pēc kāzām kļūstot vīra godā:

  1. zvēresta punkts
  2. zvēresta punkts
  3. zvēresta punkts
  4. zvēresta punkts

 

Ar savu parakstu apliecinu, ka ievērošu visus šos zvēresta punktus

 

               ______________________                                                           _____________

(vecpuiša vārds un uzvārds)                                                            (datums)

Vecpuiša nolaupīšana

Lai arī kādu dienas scenāriju Tu izdomātu, iesāc rītu ar vecpuiša pārsteigšanu - izspēlē nozagšanas scenāriju! Te noteikti palīdzība būs jāprasa līgavai, lai sarunātu drošu “ielaušanos” vecpuisim nezinot. Ar vīriešiem maskās vecpuisi nogādā līdz mašīnai un ved līdz pirmajam kontroles punktam. Tur visi pasākuma viesi vecpuisi sagaida un tālāk jau seko dažādi vecpuišu ballītes uzdevumi un izklaide.

Atceries, ka vecpuisim būs lielāks adrenalīns, ja viņš nezinās dienas plānu un to, kas viņu sagaida pēc katras aktivitātes!

Jo ātrāk sāksiet pasākuma organizēšanu, jo vērienīgāks un interesantāks tas būs. Turklāt vasaras sezonā, kad vecpuišu ballītes ir viena pēc otras, daudzās ar to saistītās vietās, piemēram, peintbola parkos un bāros, rezervācijas piepildās ļoti ātri. Neatliec uz pēdējo brīdi!