Šodien atklās iepirkšanās un izklaides centru "Akropole. Oficiālā "Akropoles" atklāšana notiks plkst.12 Maskavas ielā 257, Rīgā.


Jau ziņots, ka jaunā iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" 170 nomnieku vidū būs modes un dzīvesstila preču veikali, kā arī dažādu pakalpojumu sniedzēji, restorāni un kafejnīcas. Tirdzniecības centrā būs arī "Maxima XXX" lielveikals, autostāvieta 2300 automašīnām, kā arī Igaunijas kinoteātris "Apollo Kino" ar deviņām kinozālēm, tostarp divām kinorestorāna zālēm, kura izveidē tiks investēti septiņi miljoni eiro.

Tostarp kompānijā atzīmēja, ka tirdzniecības centrā "Akropole", piemēram, būs Baltijā pirmais multizīmolu veikals "Van Graaf", kā arī modes preču veikals "Oysho", apavu veikals "Deichmann" un sporta preču veikals "USC".

Vēstīts arī, ka kopējās investīcijas "Akropoles" būvniecībā bija gandrīz 180 miljonus eiro apmērā, tostarp "SEB bankas" aizdevums ir 106,5 miljonu eiro apmērā.

Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" būvniecības ģenerāluzņēmējs ir SIA "Merks". Tirdzniecības centra ēkas tehnisko projektu izstrādājis arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

Tikmēr pazīstamajam juristam un fotogrāfam Aivaram Borovkam pārpratuma pēc "Akropolē" izdevies iekļūt jau trešdienas vakarā, un, lūk, ko viņš tur novērojis.

Sociālajā tīklā Facebook Borovkovs raksta:

"No Krasta ielas, uz Dienvidu tiltu braucu, kā ierasts, pirmajā joslā un... ceļš uz Akropoli vaļā. Kaut kur ātri galvā saslēdzās, ka šodien takš` atvēršana un mpmentāli pieņēmu lēmumu - izmēģināt pie reizes arī jauno nobrauktuvi.

Pie Akropoles svinīgi un smuko - visas durvis rotātas ar košiem baloniem. Svētki! Taču, pilns ar celtniecības un uzpošanas darbu tehniku un cilvēki rosās kā labākajos padomijas subotņikos.

Iekšā rosība, pieeju pie durvīm - ciet. Johaidi! Ciet ! Hmm, nu gan laipna sagaidīšana.

Nākamās durvis vaļā, bet neviens ar šampi nesagaida. Nu labi, visus nepieliesi, un es turklāt - pie stūres. Un galu galā, neesam jau lepni ļaudis - dodos iekšā bez šampja jaunajā tirdzniecības paradīzē. Plašums!

Peldu kā maza zivtele pa milzīgu akvāriju. Cilvēku maz, vietas daudz. Domāju - tā ir arhitektoniska veiksme - radīt telpu, kur pat ar pūli viss izskatās tukšs. Nu nebija tā, ka visa Rīga mestos iekšā uz iepirkšanos. Milzīgajai tirdzniecības ejai - knapi var saskatīt galu.

Visi kko krāmē plauktos, tīra, pulē un vēl kaut ko skrūvē. Neteikšu, ka tāds atklāšanas skats priecē. Aizgāju līdz milzīgajai 8-X Maximai. Novilkta gara lenta, lai neiet neviens iekšā. Mazums, moš kāds kādu kotleti nospēris vai kaut kā tā. Tā man ir slēgta, tāpēc turpināju savu ekskursiju.

Turpat blakus vai pretī Maxi-Mazimai leišu superbrenda Apranga veikals. Tur gan - viss pilnās burās. Galdi, priecīgi cilvēki. Svin atvēršanu. Domāju gan, lietuviešiem ir pamats priecāties. Tomēr, izskatās, ka tā ir privāta ballīte. Vismaz iekšā neviens nesauc. Un es jau arī nemaz neko no viņiem šodien negribu.

Otrā pusē tikpat nebeidzami gara eja iela ar veikaliem pretējā virzienā, vidū pat hokeja laukums. Stiklotas sienas, leišiem hokeja pieredzes nav - nodomāju, ka tik neizsit ar ripu. Bet, nu gan jau. Tik un tā - lietuviešu vēriens apskaužams. Dizaina elementi - atpazīstami vai vismaz līdzīgi, kas redzēti kaimiņzemē.

Eju un skatos, skatos un eju. Vah !

Pēkšņi, mani uzrunā pazīstama balss - kā Tu te gadījies? Tev arī kāds veikals? 
- Nē, es tipa pirmās dienas laimīgais apmeklētājs. Ja paveiksies, pat pircējs.
- Ha! Bet veikals tik rīt tiks atvērts. Nevienam nekādu jautājumu, kā iekļuvu. Starp citu, ir viena forša iebrauktuve, kur var iekļūt arī ar auto.

Šodien tikai atvēršana īpašajiem viesiem. Vakarā.

Vēl sasveicinājos ar džekiem no šobrīd populārās grupas DaGamba, paklausījos mēģinājumu - skan forši.

Nu tā, parunājos ar personālu - un lūk,uz lietuviešiem var tikai ar skaudību noskatīties - veikalā ikvienam veikalam mēbeles pieļaujamas tikai ražotas Lietuvā! . Un visas Konkurences padomes var iet sirsnīgi dēt, drāžot KamaSutras ritmos vietējos.

Un mēbeles ne tikai konkrētā leišu uzņēmumā jāpasūta, bet pašiem ir jābrauc pakaļ. Tā, lai jūt, kurš saimnieks!

Paši esam iznīdējuši šī reģiona lielāko porcelāna zīmolu un atvēruši kārtējo lieltirgotavu (uz aci šķiet, šobrīd lielākā Rīgā). kurai ir zīmola nosaukums iekšpusē - Kuzņecov."