Šobrīd ir skaidrs, kas ir koalīcijā, un katram tagad ir iespēja strādāt. Gaisotne koalīcijā sen nav bijusi tik laba, kā tā ir šobrīd. To medijiem pēc Sadarbības sanāksmes sacīja premjers Krišjānis Kariņš, všta LSM.

 


“Sākums mums izskatās labs. Vērojot Sadarbības sanāksmi, man liekas, ka gaisotne, kas šobrīd valda koalīcijā, sen iekšēji nav bijusi tik laba, kā tā ir šobrīd,” sacīja premjers.

Kariņš skaidroja, ka valdībai šonedēļ ir jāvienojas par to, kā pakāpeniski atgriezties “kaut cik normālākā dzīves ritmā”, ņemot vērā, ka epidemioloģiskā situācija Latvijā arvien uzlabojas. Premjers prognozēja, ka, visticamāk, ierobežojumu pārskatīšanu valdība skatīs ceturtdien.  

Atsaucoties uz jaunā labklājības ministra Gata Eglīša (Jaunā konservatīvā partiju) ierakstu mikroblogošanas vietnē “Twitter” par naudas dalīšanu “savām” partijām, Kariņš sacīja, ka katram ministram ir jāatbild par saviem izteikumiem. 

Viņš norādīja, ka par Eglīša atbilstību amatam laiks rādīs. “Nupat ministrs ir ievēlēts, jāļauj strādāt, redzēsim. Jāsaprot, ka ministrs vairs nav privātpersona ar savu personīgo viedokli, bet pārstāv valdību. Ir rūpīgi jāpārdomā savi vārdi, pirms tos izsaka publiski,” skaidroja Kariņš.

Partijas "Jaunā Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis attiecībā uz pārmaiņām koalīcijā iepriekš atklāja, ka partiju sarunās pārrunāta arī darba organizācija un disciplīna, tajā skaitā Saeimas balsojumos. “Kad premjers bija pārliecināts, ka šāds godavārds tika dots, tad arī tika dots starta šāviens valdības atjaunošanai,” pastāstīja Latkovskis.

Arī Eglītis apliecināja, ka koalīcijās turpmākajā darbā disciplīnai jābūt lielākai, jo 2022. gada valsts budžeta pieņemšana būšot smags process.