Maijā populārākās partijas pozīciju, ja cilvēkiem jautā par Saeimas vēlēšanām, saglabājusi “Saskaņa”, otrdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija.


"Saskaņa" maijā saņemtu 17,5% vēlētāju atbalstu. Tiesa, '"Saskaņai" ir arī lielākais reitinga kritums – par 2,2 procentpunktiem salīdzinājumā ar aprīļa datiem.

Otrā biežāk minētā partija – ZZS, par kuru maijā balsotu 8,8%, trešā – Nacionālā apvienība, kam balsi sola 8,6% vēlētāju. Abām šīm partijām lielākais reitingu kāpums – 1,9 procentpunkti.

Ceturtā biežāk minētā partija bijusi Jaunā konservatīvā partija ar 7,9% velētāju atbalstu. Šim politiskajam spēkam Saeimas vēlēšanās balsis sola par 0,7 procentpunktiem mazāk vēlētāju nekā iepriekšējā mēnesī.

Tad seko “Jaunā Vienotība”. Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi vērojams  neliels pieaugums, un pašlaik to atbalsta  6,1% vēlētāju. “Attīstībai/Par!” saņems 5,9% vēlētāju balsu un arī neliels kāpums.

Par gandrīz procentpunktu vairāk balsotāju solās atbalstīt Latvijas Reģionu apvienību, un maijā par šo politisko spēku balsot gatavi ir 4% vēlētāju.

Negatīvas tendences turpinās "KPV LV" reitingā – šobrīd par šo spēku balsot sola 2,4% vēlētāju. Salīdzinājumā ar aprīli partijas reitingam ir 0,4% procentpunktu kritums.

Vēl 1,9% aptaujāto vēlētāju teikuši, ka balsotu par “Progresīvajiem” –  neliels pieaugums attiecībā pret iepriekšējo mēnesi, bet pusotra procenta būtu gatavi balsot par Latvijas Krievu savienību. Gandrīz 17% vēlētāju nebija izlēmuši, par ko balsot, bet gandrīz katrs piektais teicis, ka Saeimas vēlēšanās, ja tās notiktu tagad, nepiedalītos.

LSM.lv