Šovakar Dubaijā "Riga Football Club" guva pirmo uzvaru 2021. gadā. Latvijas čempione ar 2:0 uzvarēja Uzbekistānas spēcīgāko komandu "Pakhtakor". Vārtus guva Kule Mbombo un Artjoms Fiļipovs. 7. februārī spēlēsim pret Maskavas "Spartak".


Līdz šodienai "Riga" bija aizvadījusi trīs pārbaudes spēles. 0:3 pret Sanktpēterburgas "Zenit", 0:1 pret "Krasnodar" un 0:1 pret Soļigorskas "Shakhtyor". Brīžiem pietrūka veiksmes, brīžiem sapratnes, un tā rezultātā nebija izdevies gūt vārtus.

Pret "Pakhtakor" spēlēt nevarēja soms Mikaels Soisalo. Komanda bija labi noskaņojusies spēlei un demonstrēja lielu vēlmi uzvarēt. Pirmajā puslaikā "Riga" veiksmīgi veica presingu. Pēc vienas no tādām epizodēm laba iespēja bija Stefanam Miloševičam, bet "Pakhtokar" pēc uzbrucēja sitiena glāba vārtsargs. Miloševičs tuvu vārtu guvumam bija arī vēlāk, taču pretinieki izsita bumbu no vārtu līnijas. Aizsardzībā spēlējām disciplinēti, un "Pakhtakor" iespēju nebija. Pēc 45 minūtēm neizšķirts 0:0.

Mača otrajā puslaikā treneri pilnībā nomainīja sastāvu. No sākuma "Pakhtakor" vairāk spēlēja ar bumbu, bet pakāpeniski nelielu iniciatīvu ieguva "Riga". 69. minūtē pretinieki nospēlēja ar roku savā soda laukumā, un 11 metru soda sitienu realizēja Kule Mbombo - 1:0. Septiņas minūtes vēlāk pēc Mbombo piespēles ar galvu no pāris metriem bumbu vārtos sita Artjoms Fiļipovs - 2:0. Komanda visas spēles gaitā demonstrēja lielisku cīņassparu un pelnīti guva pirmo uzvaru treniņnometnē - 2:0.

Nākamā spēle 7. februārī pret Maskavas "Spartak". Spēles sākums pulksten 14:00 pēc Latvijas laika.