Amerikāņu bokseris Maiks Taisons paziņojis, ka vēlas aizvadīt cīņas reizi divos mēnešos, vēsta MMA Fighting.


Sportists pastāstīja, ka iepriekš aizvadījis 15 cīņas gadā, tāpēc vēlētos tiekties uz šo skaitli, taču skaidri novērtējot savas iespējas. Viņš arī atzīmēja, ka nevēlas, lai cilvēki atkal sauktu viņu par resnu vai narkomānu.

"Es gatavojos trenēties, tas tagad ir kļuvis par manu dzīvesveidu. Es vairs nekad nebūšu tas puisis "Resnais Maiks", "Cokehead Mike", un tā tālāk. Es vairs nebūšu tas puisis," iedvesmots teica Taisons.

Iepriekš presē bija izskanējušas ziņas, ka Taisons plāno aizvadīt trīs cīņas un visus iegūtos līdzekļus novirzīs labdarībai, taču nu, šķiet, leģendārais bokseris gatavs celt latiņu vēl augstāk. 

Kā zināms, paraugcīņa ar Taisona un viņa tautieša Roja Džonsa piedalīšanos notika 29.novembrī. 54 gadus vecais Taisons atgriezās ringā pēc 15 gadu pauzes. Uzvarētājs šajā cīņā netika pasludināts, jo Kalifornijas štata atlētu komisija lēma, ka cīņa par uzvaru boksa mačā diviem piecdesmitgadniekiem varētu būt bīstama. 

Rezultātā abi bokseri palika neapmierināti un izteica vēlmi veikt atkārtotu cīņu.

Aprīļa beigās Taisons paziņoja, ka vēlas atgriezties profesionālajā ringā labdarības turnīru dēļ. Amerikānis nebija cīnījies kopš 2005. gada. Apskatnieki atzīmējuši, ka Taisons bijis ne vien neticamā formā, bet arī viņa bokss izskatījies ass, nepiekāpīgs un aizsargājošs, vienlaikus apklusinot daudzus kritiķus, kurus mulsināja viņa atgriešanās ringā.

Pagaidām gan nav zināms, kas varētu būt Taisona nākamie pretinieki. Viena no eventuālajām cīņām, kas pastāvīgi pieminēta, kopš Taisons paziņoja par atgriešanos, ir duelis ar bijušo sāncensi Evanderu Holilfīldu, kuram savulaik Taisons nokoda pusi auss. Arī viņš iepriekš paziņoja par savu nodomu šogad atkal cīnīties.

Taisons apgalvo, ka viņa komanda patiešām  ir nonākusi līdz Holifīldam kā potenciālam pretiniekam, bet abas puses nekādi nevar vienoties. Tas nozīmē, ka Taisons joprojām ir atvērts idejai par to, ka varētu cīnīties ar Holilfīldu, ja bijušais čempions ir ieinteresēts.

"Varbūt Evanderam ir jārunā ar mani, jo katru reizi, kad mani biznesa partneri runā ar viņa biznesa partneriem, nekas labs nesanāk, tāpēc es nezinu" spriež Taisons. "Jebkas ir iespējams, robeža ir debesis."

Kā zināms, 1997.gada 28.maijā Taisons un Holifīlds Lasvegasā aizvadīja maču par pasaules čempiona jostu smagajā svarā WBA versijā. Tobrīd tituls piederēja Holifīldam, kurš pirms septiņiem mēnešiem turpat Lasvegasā bija uzveicis Taisonu un atņēmis viņam WBA čempiona nosaukumu.

30 gadus vecais Taisons bija zaudētājos arī šajā cīņā un trešajā raundā 40 sekundes pirms gonga, kad Holifīlds bija "klinčā", pāri pretinieka plecam iekodās viņa labajā ausī, nokožot tai gabalu un izspļaujot uz grīdas. Cīņas turpinājumā Taisons iekoda Holifīldam arī kreisajā ausī, un kad tas pārtraukumā tika atklāts, maču apturēja un Taisonu diskvalificēja.