Pārsteidzoši, bet vēl nekad iepriekš visā vēsturē kristieši nav bijuši pakļauti tādai apspiešanai kā mūsdienās. Turklāt, tā sauktā politkorektuma dēļ, Eiropa cenšas šo genocīdu nepamanīt - pat daudzie terorakti maz tiek atspoguļoti medijos, pētot kristiešu kopienas visā pasaulē, secinājuši britu sociologi. Kas tad ir tie, ka diskriminē, vajā un nogalina Kristus sekotājus?


Kā ziņots, šogad Lieldienās, astoņos sprādzienos Šrilankā tika nogalināti 258 cilvēki. Vairāk nekā 500 cilvēki cieta, daudzi no viņiem joprojām atrodas slimnīcās. Teroristi izrādījās "Islāma valsts" piekritēji, un skaidri lika saprast, ka viņu mērķis bijuši "krustneši" - proti kristieši.

Tomēr "krustnešu" valstis uz šo izlēcienu atbildēja ne visai vienprātīgi. Daudzi politiķi "piemirsa" minēt, ka sprādzieni notikuši tieši baznīcās, bet upuri - kristieši. Tā vietā, piemēra, Baraks Obama, Hilarija Klintone un citi ASV demokrātijalietoja dīvainu terminu - "Easter worshippers" ("Lieldienu svinētāji"). 

Tam arī varētu nepievērst uzmanību, bet ir vēl biedējošāki fakti par kristiešu pasauli.

Vajā 245 miljonus!

Pavasarī Lielbritānijā publicēts pētījums, kas apliecina: Rietumi piever acis uz globālo karu pret kristiešu kopienām visā pasaulē. Daudzās valstīs notiekošais pat abilst ANO definīcijai par genocīdu.

80% visas diskrimācijas reliģiskās pārliecības dēļ ir vērsta tieši pret kristiešiem. Diskriminācijai, draudiem un reālai vardarbībai pakļauti aptuveni 245 miljoni kristiešu 50 valstīs. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, skaitlis audzis par 30 miljoniem.

"Nevainīgie" musulmaņi

Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs - kristietības šūpulī - Kristus sekotāji vairāk vai mazāk vajāti vienmēr. Taču - ja pirms 100 gadiem katrs piektais Tuvo Austrumu un Vidusāzijas iedzīvotājs bija kristietis, tagad viņu nav vairs pat 4%. Iemesls: radikālās islāmistu kustības, kas ar kristiešiem apietas īpaši nežēlīgi.

"Islāma valsts" pret kristiešiem veica genocīda politiku. Pēc tās aiziešanas bijušajās halifāta zemēs radušies jauni islāmistu grupējumi, kas turpina apmēram to pašu: ekstrēmisti uzbrūk baznīcām, nolaupa garīdzniekus vai vienkārši neļauj noturēt dievkalpojumus.

Nāvessods par katoļticību

Āzijas dienvidos - Indijā, Pakistānā, Nepālā, Šrilankā un Bangladešā - galvenais drauds ir nevis islāms, bet nacionālisms: vietējais vairākums kristiešu kopienu uztver kā kaut ko svešu un valsts vienotību apdraudošu.

Pēdējie terorakti Šrilankā gan ir islāma ekstrēmistu roku darbs. Taču nevar nepamanīt, ka budistu vairākums ir gadiem uzbrucis kristiešiem: tika iebaidīti garīdznieki un draudžu locekļi, norauti dievkalpojumi - 2017.gadā fiksēti 97 dažāda veida uzbrukumi.

Vēl smagāk klājas Pakistānā, kur 96% iedzīvotāju ir musulmaņi, un valstī ieviesti nežēlīgi likumi par Korāna un pravieša Muhameda apvainošanu. Kliedzošākais piemērs bija kristiete Asija Bibi - katoļticīgā pakistāniešu sieviete tika melīgi apsūdzēta par islāma pravieša Muhameda zaimošanu. Viņai tika piepsriests nāves sods, un tikai pērnā gada beigās viņa iznāca no cietuma, kur pavadīja gandrīz 10 gadus.

Šausmas notiek arī Āfrikā - briesmīgākais piemērs ir Nigērijā valdošā "Boko Haram", kuras mērķis ir iznēdēt visas pārējās reliģijas, izveidojot islāma valsti. 2018.gadā mērķtiecīgi nogalināti vairāk nekā 3,7 tūkstoši kristiešu. Vēl gadu iepriekš tika ziņots, ka par atraitnēm kļuvušas pieci tūkstoši sieviešu, bet vairāk nekā 15 tūkstoši bērnu - par bāreņiem! Bailēs no līdzīga likteņa dzīvo simtiem tūkstoši cilvēku.

"Staļiniskās" metodes

Tikmēr Āzijas austrumos visam pievienojas vēl kas - komunisms. Tas notiek Laosā, Vjetnamā, Ķīnā, arī Ziemeļkorejā. Jau 18 gadus Ķīna tiek dēvēta par nežēlēgāko pret kristiešiem valsti pasaulē. Viņi tiek uzskatīti par "reakcionāriem elementiem" un "pretvalstiskiem spēkiem".

Ticīgajiem nākas pulcēties slepus, bet šādas slepenas tikšanās bieži sarīko specdienesti, lai izskaitļotu kristiešus. Pēc aizturēšanas viņi tiek spīdzināti, bet atsevišķos gadījumos sodīti ar nāvi.

Bijusī PSRS un narkotirgoņu uzbrukumi Dienvidamerikā

Tikpat grūti klājas Vidusāzijā, bijušajās PSRS republikās - kristiešu tikšanās, pat Bībeles pulciņi tiek nežēlīgi sodīti, tostarp organizatoriem nonākot cietumā. Tiek ziņots arī  par aizturēto kristiešu spīdzināšanām Turkmenistānā ar "staļiniskām" metodēm.

Pārsteidzoši, bet pētījums atklāj: ļoti smagi klājas arī kristiešiem katoliskajā Dienvidamerikā. Viņiem uzbrūk arī sociālistiskās valdības, taču visvairāk baznīca nepatīk narkotiku karteļiem, jo tā mudina nelietot narkotiskās vielas.

Narkotirgoņi mēģina priesterus pārvilināt savā pusē, bet sliktākajā gadījumā - pieprasa no viņiem lielus kukuļus vai pat nogalina. Kopš gadsimta sākuma Meksikā bojā gājuši 46 garīdznieki, tostarp viens kardināls.

Secinājumi?

Pētījuma autori secina: Rietumu valstīm nav izdevies radīt pasaules kārtību, kurā neatņemamas cilvēka tiesības tiktu ievērotas pilnā apmērā. Ticības brīvības ierobežošana Lielbritānijā - tostarp, islāmofobijas izrādīšana - ir krimināli sodāma. Tajā pašā laikā britu mediji, baidoties to izrādīt, ļoti maz runā par diskrimināciju un vardarbību, kurai pakļauti kristieši citur pasaulē.