Prestižās autosporta sacensības F-1 oficiāli izziņojušas šā gada sezonas pirmo astoņu posmu datumus un norises vietas. Pagaidām nav zināms, cik posmu būs visā sezonā, tomēr tiek cerēts, ka pārējais kalendārs varētu tikt saplānots tuvāko nedēļu laikā, vēsta sportazinas.com.


Visi pirmie astoņi posmi ir ieplānoti Eiropā, un pirmās nedēļas autosporta interesentu uzmanība no visas pasaules tiks pievērsta Centrāleiropai. Pirmie divi posmi 5. un 12. jūlijā notiks Špīlbergas trasē Austrijā, savukārt 19. jūnijā piloti par uzvaru sacentīsies Ungārijā. Pēcāk F-1 pārcelsies uz Silverstonas trasi Lielbritānijā, kas, līdzīgi kā Špīlberga, arī uzņems divus posmus pēc kārtas.

Sestais, septītais un astotais posms plānots attiecīgi Spānijā, Beļģijā un Itālijā. Tuvāko nedēļu laikā varētu kļūt zināms arī pārējais kalendārs, taču šobrīd F-1 nav skaidras atbildes pat par posmu skaitu – tiek cerēts aizvadīt 15-18 posmus un sezonu pabeigt decembrī. Pirmie posmi visdrīzāk tiks aizvadīti bez skatītāju klātbūtnes, taču F-1 cer, ka sezonas gaitā tribīnes drīkstēs atvērt.

F-1 sezonai bija jāsākas 15.martā Austrālijas pilsētā Melburnā un līdz jūlijam bija jāaizvada desmit posmi, taču iejaucās Covid-19 pandēmija. Sezonā vajadzēja būt 22 posmiem.