Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ceturtdienas vakarā vērsies pie iedzīvotājiem.


"Lūdzu dalies ar šo informāciju!" sociālajā tīklā "Facebook" raksta dienests.

"Šobrīd, 12.marta vakarā, uz ārkārtas tālruni 113 saņemam daudz zvanu! Liela daļa no tiem nav saistīta ar veselības stāvokļa pasliktināšanos vai dzīvības apdraudējumu. Aicinām neizmantot ārkārtas tālruni 113 kā uzziņu tālruni, kur iegūt informāciju par COVID-19, lai neradītu risku citiem cilvēkiem saņemt palīdzību dzīvībai kritiskās situācijās.

Ja vēlaties iegūt informāciju vai uzdot jautājumus par COVID-19, jāzvana rīt no plkst. 8:30 uz Slimību profilakses un kontroles centrs informatīvo tālruni 67387661.  Plašāku informāciju var lasīt arī SPKC mājaslapā.

Saistībā ar COVID-19 uz ārkārtas tālruni 113 ir jāzvana TIKAI tiem cilvēkiem, kuri apmeklējuši COVID-19 skartās valstis – Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju, Islandi, Spāniju, Franciju, Vāciju, Šveici, Austriju, Itāliju, Japānu, Singapūru, Dienvidkoreju, Irānu, Ķīnu – un kuriem 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies saslimšanas simptomi – paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums.

Tā kā analīžu noņemšana notiek tikai dienas laikā, aicinām zvanīt rīt darba laikā. Taču situācijās, ja saslimšanas simptomi ir nopietni (piemēram, elpas trūkums, ļoti augsta temperatūra), uz 113 jāzvana jebkurā laikā.

Esam saprotoši!"