Lietuvas fiksēta pirmā nāve no jaunā koronavīrusa Covid-19, paziņojusi kaimiņvalsts Veselības ministrija.


Piektdien Ukmerģes slimnīcā mirusi kāda gados vecāka sieviete, kura varējusi inficēties ar šo slimību slimnīcā, kurā ārstējusies, ziņo Delfi.lt. Viņai bijušas dažādas hroniskas saslimšanas.

Ukmerģes apgabala mērs Rolands Janiciks sestdienas rītā izteicies, ka šāda iespēja nav izslēgta, bet pagaidām nav arī apstiprināta. Pēc mēra teiktā, ja noskaidrosies, ka paciente saslimusi slimnīcā, to izmeklēs nodarbinās ne tikai slimnīca, bet arī municipalitāte.

Mērs arī piebilda, ka ārstu profesionālais risks ir apdrošināts ar civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. 

"Todien mēs uzzinājām, ka koronavīruss diagnosticēts vienam slimnīcas ārstam, tāpēc pacienti tika izrakstīti mājās 14 dienu karantīnai vai pārcelti uz citām slimnīcām. Tika izolēts un pārbaudīts viss slimnīcas personāls - 120 cilvēki. Slimnīca ir slēgta, veic dezinfekciju," sacīja mērs.

Viņš norādīja, ka izrakstīto skaits "bija neliels, bet precīzs šo pacientu skaits ir jāprecizē." Pēc Janicka vārdiem, tajā dienā, kad ārstam diagnosticēja kronvīrusu, vecāko pacienti, kas vēlāk nomira, izrakstīja mājās.

"Viņu izrakstīja labā stāvoklī, kā veselu. Bet informēja, ka 14 dienas viņai jābūt pašizolācijā," sacīja Janiciks.

Nākamajā dienā viņa atkal nogādāta slimnīcā. Ārstiem neizdevās glābt pacientes dzīvību. Sekcijas laikā noskaidrojās, ka sieviete slimojusi ar koronavīrusu.