Šodien Dubaijā Latvijas čempione "Riga Football Club" apliecināja savu potenciālu un ar 5:0 apspēlēja Armēnijas spēcīgāko komandu "Ararat-Armenia". Divus vārtus guva Mikaels Soisalo, pa vieniem Stefans Miloševičs un Vladislavs Fjodorovs, bet vienu bumbu armēņi iesita savos vārtos. 15. februārī spēle pret Maskavas "Rodina".


"Riga" Dubaijā trenējas jau kopš 8. janvāra. Līdz šodienas spēlei bija izcīnīta viena uzvara. Ar 1:0 pieveicām Uzbekistānas čempionu "Pakhtakor". Citās spēlēs zaudējumi - 0:4 pret Sanktpēterburgas "Zenit" un Maskavas "Spartak", 0:1 pret "Krasnodar", Soļigorskas "Shakhtyor" un Erevānas "Noah".

Pret "Ararat-Armenia" Latvijas čempioni uzreiz ar pirmajām minūtēm apliecināja savu pārākumu. 6. minūtē pēc Mikaela Soisalo piespēles soda laukumā armēņi bumbu iesita savos vārtos - 1:0. Minūti vēlāk lielisks presings, Felipes Brisolas piespēle un Soisalo sitiens tukšos vārtos - 2:0. "Riga" turpināja dominēt, un nākamie vārti bija tikai laika jautājums.

17. minūtē atkal lielisks spiediens uz pretinieku vārtiem, un Soisalo noslēgumā guva otros vārtus spēlē - 3:0. "Ararat-Armenia" arī bija pāris iespējas pirmajā puslaikā, taču Nils Puriņš visās epizodēs tika galā. 36. minūtē svarīgus vārtus guva Stefans Miloševičs, kuram iepriekšējās spēlēs neizdevās izmantot savus momentus. Uzbrucējs uzvarēja divcīņā ar pretinieku aizsargu, un raidīja bumbu vārtu stūrī - 4:0. Labākais puslaiks treniņnometnes ietvaros.

Otrajā puslaikā notika vairākas spēlētāju maiņas, bet "Riga" joprojām bija labāka. Ilgāku laiku gūtu vārtu nebija, lai gan abas komandas spēlēja aktīvi. 86. minūtē pēc Marko Džurišiča centrējuma skaisti vārtus guva Vladislavs Fjodorovs - 5:0. "Riga" neapstājās, un arī noslēdzošajā spēles daļā veidoja momentus. Rezultāts uz tablo vairs nemainījās, un "Riga" guva patīkamu uzvaru ar 5:0.

Nākamā spēle 15. februārī pret Krievijas komandu "Rodina".