Provizoriskie Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti liecina, ka, iespējams, EP deputātu mandātus saņems cilvēki, kuriem eiroparlamentā nevajadzētu būt, sacīja partijas "KPV LV" vēlēšanu saraksta pirmais numurs un Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens.


"Iespējams, ka deputātu mandātus saņems cilvēki, kuriem nevajadzētu būt EP, bet kuriem būtu jāpaliek Rīgā un jāstrādā pie pilsētas sakārtošanas," sacīja Ģirģens.

Tāpat viņš pauda nožēlu par ļoti zemo vēlētāju aktivitāti, kas tikai nedaudz pārsniedza 33%.

Ģirģens gan norādīja, ka pagaidām nekādus plašākus komentārus nevēlētos sniegt, jo ir jāsagaida oficiālo vēlēšanu rezultātu paziņošana.

Jautāts, kā vērtē "KPV LV" rezultātu vēlēšanās, partijai, visticamāk, nesaņemot nevienu deputāta mandātu, Ģirģens sacīja, ka partijai būs jāizanalizē pašu pieļautās kļūdas, kā arī to, kādu informāciju sabiedrībai nodod "KPV LV" Saeimas frakcijas darbība.

"Protams, ka būtisks arī vēlēšanu kampaņas finansējums, kas mums bija vismazākais, bet galvenais tomēr ir analizēt pašiem savu darbību," sacīja Ģirģens.

Kā ziņots, ir saskaitītas nodotās balsis teju visos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņos, un vislielāko atbalstu - ap 26,2% - saņēmusi "Jaunā Vienotība", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNK) - ap 16,4% vēlētāju.

Apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" (LKS) - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi JV, "Saskaņa" un VL-TB/LNNK varētu iegūt pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS - pa vienam.

Zaļo un zemnieku savienība saņēmusi 5,34% vēlētāju atbalstu, taču varētu neiegūt mandātu EP. Tuvu 5% robežai ir arī Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.