Kādreizējais latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa treneris Dereks Fišers, kurš savulaik bija Ņujorkas “Knicks” galvenais treneris, uzskata, ka gan pašam spēlētājam, gan organizācijai maiņas darījums nāca par labu.


Jau ziņots, ka šī gada sākumā Porziņģis negaidīti tika aizmainīts uz Dalasas “Mavericks” komandu, pametot “Knicks”. Komandas prezidents Stīvs Milzs pēc tam atklāja, ka maiņu pieprasījis latvietis, bet “Knicks” sākotnēji nebija iecerējusi viņu aizmainīt.

Sarunā ar mediju “Sports Illustrated” Fišers izteica savas pārdomas par šo maiņu. “Domāju, ka Kristapam bija iespēja doties tālāk savā karjerā un uzskatu, ka Dalasā viņš būs laimīgs. Viņš strādā kopā ar aizrautīgu kluba īpašnieku Marku Kjūbanu un trenēsies pie lieliska speciālista Rika Kārlaila.”

“Dalasas komanda laika gaitā ir izveidojusies zināma kultūra, kurā Porziņģis jutīsies labi. Savukārt “Knicks”, lai arī šobrīd ir visai zemā punktā, šobrīd būvē pamatu nākotnei, lai klubs atkal būtu veiksmīgs. Tieši tas tika darīts arī manā laikā pie “Knicks” stūres. Ne vienmēr viss izdevās, kā iecerēts un tas kļūst skaidrs tikai pēc tam, kad tas notiek,” turpināja Fišers.

“Domāju, ka dažās situācijās labākais, ko var darīt, ir beigt savstarpēju sadarbību un doties uz priekšu. Manuprāt, šī maiņa nāca par labu gan Porziņģim, gan arī Ņujorkas klubam,” noslēdza pašreizējais Sieviešu Nacionālā basketbola asociācijas (WNBA) komandas Losandželosas “Sparks” galvenais treneris.

Fišers bija Ņujorkas kluba treneris no 2014. līdz 2016. gadam, bet Porziņģi “Knicks” draftēja 2015. gadā ar ceturto kārtas numuru. Porziņģis Ņujorkā pavadīja četrus gadus, ne reizi neiekļūstot izslēgšanas mačos.