Swedbank rīcībā nonākusi informācija, ka krāpnieki bankas vārdā klientiem izsūta viltus īsziņas (SMS), TD informēja banka


Īsziņās tiekot sūtītas krāpnieciskas interneta saites, kuras atverot, klienti tiek novirzīti uz viltus Swedbank interneta bankas lapu.

"Aicinām klientus neuzķerties uz krāpšanas mēģinājumu, jo banka nekad nesūtīs interneta saites SMS veidā," teikts bankas paziņojumā.

"Tāpat atgādinām, ka, ievadot pieejas kodus Swedbank internetbankā, jāpievērš uzmanība mājas lapas adresei. Ja tā nav www.swedbank.lv, šādā lapā pieejas kodus ievadīt nedrīkst.

Tāpat atgādinām nenodot trešajām personām arī savus internetbankas piekļuves datus - kodu kalkulatoru vai Smart-ID pieejas kodus. Banka vai Smart-ID tehniskais dienests nekad nezvanīs klientiem un nelūgs apstiprināt savus pieejas kodus, tā vietā bankas darbinieki palūgs klientam pašam sazināties ar banku, kas ir drošs saziņas veids.

Ja klientiem ir bažas, ka iespējams viņu internetbankas pieejas kodi ir nonākuši krāpnieku rokās, aicinām nekavējoties sazināties ar bankas klientu centru pa tālruni 67444444."

'Swedbank' brīdina par krāpniekiem, kuri izsūta viltus SMS