27.aprīlī Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis svin 55. dzimšanas dienu. Ārkārtējā stāvokļa noteikto ierobežojumu dēļ svinības notiks tikai šaurā ģimenes lokā, režisors atklāja Latvijas Televīzijai, pie viena nedaudz pastāsot, ko domā par radušos situāciju un tuvākās nākotnes iecerēm. 


"Īstenībā - diez vai kaut kad agrāk cilvēki ir tik daudz kultūru patērējuši kā šobrīd," spriež Hermanis. "Jo ko tad viņi vakaros mājās dara? Tās ir grāmatas, mūzika, kino, beidzot ar porno filmām, ko mēs arī šoreiz pie kultūras varētu pieskaitīt."

Lai nodrošinātu nodarbošanos sev un Jaunā Rīgas teātra trupai, Alvis Hermanis kopā ar rakstnieku Jāni Joņevu (slavenā romāna "Jelgava '94" autors) sācis darbu pie jauna TV seriāla "Aģentūra". Tā darbība risināsies mūsdienu Rīgas reklāmas aģentūrā.

Hermanis neslēpj savas domas:

"Kultūras laukā konkurence būs asiņaina un bez žēlastības. Tāpēc es labāk par visiem plāniem nestāstīšu, bet viens mums tāds tagad lielais plāns, ka esam izdomājuši paši savu seriālu taisīt. Un scenārijs jau top, pirmā daļa, var teikt, jau uzrakstīta. Šorīt man arī bija mēģinājums ar aktieriem. Lodziņos, protams!

Taisīt filmas un izrādes un izlikties, ka nav nekāda vīrusa, tagad ir pilnīgs retro kaut kāds. Tāda filma vai izrāde tagad liktos kaut kāda kostīmdrāma. Līdz ar to jebkas, kas ir noticis pirms marta, tā jau ir kaut kāda pilnīgi cita dzīve."

Viņš arī pauž pārliecību: māksliniekiem nevajag ieņemt pozu, ka tagad upura loma un - lūdzu, mūs žēlojiet.

"Vajag kārpīties visiem! Kaut kas jāizdomā!" cīņasspara pilns joprojām ir režisors.