Pēc spēcīgā spiediena LTV valdes priekšsēdētāja amatu pametušais Einārs Giels komentējis, kālab izlēmis par šādu rīcību.


Sociālajā tīklā Facebook Giels raksta (nerediģēts teksts):

"Gribu pateikties par to, ka atbalstījāt mani kā LTV valdes priekšsēdētajā amata kandidātu, un vēl jo projām uzsveru, ka manas zināšanas un kompetences, lieti noderētu LTV stratēģijas izstrādē un realizācijā, bet saistībā ar lielo spiedienu, ko izraisījušas vairākas puses, labam menedžerim ir jāsaredz arī iespēja atkāpties, izvērtējot nākotnes perspektīvas.

Gribu tikai visiem novēlēt turpināt cīnīties un tiekties uz augstāku mērķu sasniegšanu. Jāatzīst ka neko nepametu pusratā – vēl jo projām turpināšu pilnveidoties, rast iespēju sevi pierādīt. Izvērtējot visus notikumus, kas bija vērsti pret mani, kā pret personību nepamatotā formātā, bez jebkādas iespējas pierādīt pretējo, par ko liecina, ka tiek manipulēts ar žurnālistu neatkarīgo viedokli, gan arī ar NEPLP, kā neatkarīgo institūciju es atsaucu savu kandidatūru.

Jāatzīst, ka šī mašinērijā, kura kā izteicās Elita Vedemane “sniega bumba”, patiesi nokauj jebkādas cerības vienam stāties pretī tik intensīvam spiedienam. Man ļoti žēl, ka ir radusies šāda bezkompromisa situācija, kurā esam nonākuši šobrīd. Minētā situācija tikai norāda uz to ka viens nav racējs vajag lielāku sabiedrības atbalstu pārmaiņām.

Novēlu LTV turpmāk atrast spēcīgus profesionāļus, kas nāk no LTV iekšienes un izaug un pierāda, ka ir kur augt un tiekties, jo potenciāla ir daudz, to es saskatīju visos aspektos.

Ar cieņu Einārs Giels."

Jau vēstīts, ka pirmdien no amata atteicās gan Giels, gan reizē ar viņu amatā ieceltā LTV valdes locekle digitālās attīstības un satura jautājumos Eva Juhņēviča.