Lietains laiks atvaļinājuma ceļojuma laikā spēj sabojāt omu ne pa jokam. Itālijai piederošajā Elbas salā Tirēnu jūrā nesen uzsāktā jauna iniciatīva "Elba No Rain". Tās ietvaros ceļotāji par uzturēšanos salā maijā saņems naudas kompensāciju, ja dienā vairāk nekā divas stundas līs lietus.

 


Daudzi viesnīcu un viesnīcu īpašnieki ir pievienojušies šai iniciatīvai. Ikviens no šiem akcijas atbalstītājiem apliecina, ka ceļotāji saņems naudu, ko samaksājuši par uzturēšanos viesnīcā laikā līdz 2019.gada 31.maijam, ja dienā no desmitiem rītā līdz astoņiem vakarā līs. Ņemot vērā, ka Itālijā ir neparasts pavasaris, kur daudz sliktāki laika apstākļi nekā parasti, šī shēma varētu būt tā vērta, lai pamēģinātu, kā tā strādā jūsu labā, vērtē portāls Travelnews.

Elba ir lielākā no Toskānas arhipelāga salām, bet no Itālijas salām tā ir trešā lielākā aiz Sicīlijas un Sardīnijas. Elba ir Toskānas reģiona un Livorno provinces pārvaldībā. Salas platība ir 224 kvadrātkilometri. Salā dzīvo mazliet vairāk par 30 tūkstošiem iedzīvotājiem.

Elba ir ievērojama ar to, ka 1813.gadā uz šo salu tika izsūtīts Francijas militārais un politiskais līderis Napoleons Bonaparts, pirms viņam izdevās aizbēgt atpakaļ uz kontinentu.