Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis gaidāmajā Pasaules boksa supersērijas pusfinālā darīs visu iespējamo, lai nokļūtu finālā un darītu valsti lepnu, izteicās sportists.


Vadošais Latvijas bokseris sarunā ar turnīra organizatoriem neslēpa prieku par gaidāmo cīņu Rīgā, kas paredzēta 15.jūnijā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), bet viņa pretinieks polis Kšištofs Glovackis pirms pusfināla cīņas teica, ka “Arēna Rīga” ringā sagaidāms karš, vēsta portāls sportazinas.com.

“Es nevaru vien sagaidīt, kad atkal tikšu pie iespējas, lai cīnītos par tikšanu finālā,” teica Briedis. “Zinot, ka cīņu vēros mani tautieši, kā arī pārējā pasaule, es darīšu visu, lai sasniegtu finālu un padarītu Latviju lepnu.”

Par treniņiem pašmāju bokseris izteicās pozitīvi, pieminot, ka šobrīd jūtas ļoti labi un dižu problēmu sagatavošanās procesā neesot.

“Es vienmēr cenšos darīt visu, ko man saka treneris. Mēs strādājam pie cīņas plāna, un līdz šim viss ir bijis lieliski, arī pašsajūta ir ļoti laba,” sacīja atlēts.

Briedis arī atzina, ka no katras cīņas ir ko mācīties, tāpēc iepriekšējā gada pusfināla mačs pret ukraini Oleksandru Usiku un šī gada ceturtdaļfināla duelis pret vācieti Norairu Mikaeljanu netiks aizmirsti, jo arī no tiem viņš var kļūt gudrāks.

Tāpat pašmāju bokseris uzslavēja savu pretinieku, sakot, ka viņam ir spēcīgs sitiens, tomēr asus vārdus vai provokācijas Briedis, kā ierasts, paturēja pie sevis. “Ringā mums būs iespēja nodot savas ziņas. Šobrīd es koncentrējos cīņai un sagatavošanās procesam.”

Gaidāmo boksa notikumu Briedis pielīdzināja augstākās klases cīņu šovam, piebilstot, ka ringā dosies vairāki talantīgi pašmāju bokseri, kuri vēlas sevi apliecināt uz lielās skatuves. Cīņā ar Glovacki latvietis cer iztikt bez lielām traumām un galvenais esot izbaudīt dueli.

Par šī gada supersērijas uzvarētāju latvietis nebilda ne vārda, vien atgādināja, ka svarīgākais šobrīd ir koncentrēties pašam uz savu cīņu.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Briedis pērn novembrī supersērijas ceturtdaļfināla duelī pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Mikaeljans. Latvietis pēc šīs cīņas savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Tikmēr Glovackis savā ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Zīmīgi, ka 15.jūnija vakarā turpat “Arēnā Rīga” norisināsies otrs šīs svara kategorijas pusfināls, kurā tiksies Kubas bokseris Juniers Dortikoss un amerikānis Endrū Tabiti.

Briedis iepriekšējā sezonā abas savas cīņas supersērijā aizvadīja Rīgā, ceturtdaļfinālā pārspējot kubieti Maiku Peresu, bet pusfinālā zaudējot nākamajam čempionam Usikam.