"TĀ NAV TIKAI GRIPA! "Kad ieraudzīsiet, kādā stāvoklī atrodas jaunieši intensīvās terapijas nodaļā, jūsu bezrūpība par to, ka koronavīruss "jaunos taču neskar", pāries," piedzīvotajā dalās Bergamo slimnīcas ārsts Daniele Makini.


Visiem tiem, kuri šobrīd "iesmej" par sakāpināto reakciju Latvijā, vēlos uzsvērt, ka koronavīruss Itāliju pārņēma pēkšņi - pirmās 2-3 nedēļas pāris gadījumu šur un tur nevienu nesatrauca, līdz kamēr vīruss uzņēma apgriezienus un nu 2 nedēļu laikā saslimušo skaits tuvojas 10 000!" siciālajā tīklā Facebook raksta restorāna "Zviedru vārti" īpašniece Agneta Sica.

Teiksiet, kas ir 10 000 uz 60 miljonu iedzīvotājiem? Pietiekami, lai pamatīgi iedragātu visu veselības aprūpes sistēmu līdz tās pamatiem. Ja vārdu savienojums "pārpildītas slimnīcas" jums vēl neko neizsaka, tad iesaku padomāt divreiz.

Realitātē tas ir šādi (tikai viens no piemēriem) - kāds vīrietis Neapolē 2 dienas bija spiests pavadīt vienā istabā ar savas māsas līķi, jo operatīvie dienesti noslogotības dēļ pie viņa nevarēja ierasties. Tikai pats sava veselā saprāta dēļ (saprotot, ka ļoti iespējams - arī viņš ir inficējies ar vīrusu), viņš nedevās ielās, bet palika un gaidīja, nezinot, vai un kad pie viņa kāds ieradīsies.

Uz doto brīdi Itālijā ir 463 mirušie, bet tikai 724 ir atlabuši!

Vakcīnas pret šo vīrusu nav, tāpēc VIENĪGAIS risinājums vīrusa ierobežošanai ir karantīna. Patiešām ceru, ka tie 160 cilvēki, kam Latvijā noteikta karantīna, pret to tiešām izturas ar atbildību un nedodas aplipināt citus. Itālijas pieredze rāda - persona, kura ir inficēta, katru reizi, apmeklējot kādu sabiedrisku vietu, tajā aplipina 3 citus iedzīvotājus. KATRU REIZI.

Vēlos, lai mēs spētu mācīties no itāļu kļūdām, no šīs nelaimes mēs vēl varam izvairīties! Ja jums ir kaut mazākās aizdomas vai pamats domāt, ka varētu būt inficējies - PALIECIET MĀJĀS. Analīzes, kas veiktas vīrusa inkubācijas perioda laikā, var sākotnēji uzrādīties negatīvas.

To pašu savos sociālajos tīklos aicina daudzas itāļu slavenības - Andrea Bocelli, Eros Ramazzotti, Tiziano Ferro un daudzi citi. #iorestoacasa jeb #palikšumājās ir nepieciešams arī Latvijā.

Tiem, kuri vēlas palasīt par situāciju realitātē, no slimnīcas gaiteņiem: šeit."