Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) sekos politiskās situācijas attīstībai Baltkrievijā, kur notiek protesti pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, un neizslēdz iespēju pārcelt nākamā gada pasaules čempionātu (PČ) hokejā no Minskas uz citu valsti.


"Pasaules čempionātam hokejā jānotiek nākamā gada pavasarī Rīgā un Minskā. Tomēr IIHF viceprezidents Kalervo Kummola pastāstīja, ka ir izvirzījis jautājumu par turnīra rīkošanas vietu pēc politiskajiem protestiem Baltkrievijā," ziņoja Baltkrievijas sporta ziņu vietne www.pressball.by, atsaucoties uz Somijas izdevumu is.fi.

Kummola 11.augustā IIHF sēdē ziņoja par politisko un epidemioloģisko situāciju Baltkrievijā. 

"Pēc divām nedēļām mēs paskatīsimies, kas notiek Baltkrievijā - vai situācija nomierināsies vai nē," pēc Kummolas ziņojuma sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels.

"Kummola arī pastāstīja, ka viņa uzskati nav saskanējuši ar Baltkrievijas pārstāvja nostāju, kurš, pēc viņa teiktā, apgalvoja, ka nav vērts jaukt politiku ar sportu," ziņoja mediji.

Kummola nebija pārliecināts, ka Baltkrievijas politiskā situācija un attieksme pret jaunā koronavīrusa pandēmiju novedīs līdz čempionāta rīkošanas tiesību atņemšanai Minskai, jo valsts ir ieguldījusi lielus līdzekļus hokeja attīstībā. Viņš ierosināja nogaidīt divas nedēļas, lai tad izvērtētu situāciju.