“VEF Skola” valdes priekšsēdētājs un basketbola funkcionārs Mārtiņš Lauva veltījis ļoti skarbus vārdus basketbola lauciņā notiekošajam.


"Ņemot vērā, kā iepriekš notika Arņa Vecvagara iecelšana amatā, kad karalis Bagatskis atstāj savu mantinieku, mēs kā minimums esam pelnījuši kaut cik atklātu šo procesu. Kad notiek kandidātu publiska apspriešana un izvērtēšana," par valstsvienības trenera meklējumiem Lauva saka intervijā portālam sportazinas.com.

Nesaku, ka tas ir jādara kongresam, bet basketbola sabiedrībai ir jābūt informētai vismaz par virzieniem, kuros plānots doties. Iepriekš bija tā – svētdienas vakarā Vecvagara kandidatūra kā galvenā nefigurē, bet pirmdienā viņš jau ir amatā. Gribētu pavaicāt [Valdim] Voinam [LBS prezidents, kurš ilgstoši strādājis iekšlietu struktūrās], vai arī policijā notiek tā, kad ierindas inspektors vienas dienas laikā kļūst par ģenerāli. Vai tā ir normāla prakse? Uzskatu, ka Vecvagara iecelšana par izlases galveno treneri ir lielākais apzinātais ļaunums, ko Latvijas basketbols ir pieredzējis. Kā tik talantīgu izlasi var uzticēt tik mazpieredzējušam speciālistam? Cinisms augstākajā pakāpē! Un pārējais no tā izrietošais ir nianses. Ja tik talantīgu izlasi vada tik nepieredzējis treneris, tad ko mēs gaidām? Pieaugušo izlase ir basketbola sistēmas piramīdas virsotne, bet ja tai nav panākumu, par ko mēs vispār varam runāt?”

Skarbi vārdi veltīti arī LBS ģenerālsekretāram Edgaram Šnepam.

"Drošvien, šajā sakarā iedošu Šnepam bezmaksas sabiedrisko attiecību padomu, lai viņam nepārtraukti nevajadzētu stāstīt, ka viņš ir pārprasts. Atcerēsimies sākotnējos izteikumus par čārterreisu, tagad par Blūmu, situāciju par sieviešu Eiropas čempionāta rīkošanu, lietu ar [Māri] Jučmani – viņaprāt, kāds visu laiku kaut ko pārprot un nesaprot. Ieteikšu vienu – sākt domāt, ko viņš runā. Viņa pozīcija LBS ģenerālsekretāra krēslā to pieprasa. Tagad ir tā – viņš no sākuma runā un tikai tad sāk domāt, ko ir pateicis."