Ceturtdien, 19. oktobra, "STV Pirmā!" dienas gaismu sagaidīja sociālais raidījums "Caur ērkšķiem uz...", kurā deviņas sievietes mēģinās piepildīt savus sapņus un uzsākt ceļu uz dzīves mainīšanu, informē delfi.lv. Alkoholiķe, sistēmas bērni, homoseksuāla sieviete un Linda, kas pasaulē nāca kā vīrietis. 


47 gadus vecā Linda pasaulē nākusi kā vīrietis un ilgi arī tā dzīvojusi, bet tad sapratusi, ka nevēlas vairs izlikties.

Linda nesāka dzīvot sievietes dzīvi vienā dienā, sākumā ilgu laku pa laikam viņa piemērīja sieviešu dzīvesveidu, plašākā pazīstamā arvien parādoties kā vīrietis.

“Tas gāja, gāja, gāja pa gadu desmitiem. Sapirkos pa diviem – trim mēnešiem pa 200 latiem sieviešu drēbes. Pilnus komplektus, pēc pāris nedēļām visu krāsnī iekšā. Darbs bija labs – tirdzniecības menedžeris. Uzsākot lietot medikamentus, kas veicina sievišķo hormonu izdalīšanos, mainoties ārējam izskatam, Linda darbu zaudēja.

Linda uz raidījumu atnākusi mazvērtības kompleksu mākta – viņa neuzdrošinās izvēlēties darbu, kas viņai patiešām patīk, jo netic, ka kāds pie sevis ņemtu strādāt cilvēku, kurš pēc pases ir vīrietis, bet izskatās kā sieviete.

“Darbu es nemaz nesāku meklēt. Kurš tad to ņemtu? Pēc pases tur vīrietis, dzīvē pavisam kaut kas cits.”

Lai pelnītu naudu iztikai, Linda šobrīd strādā video čatā, kā arī piedāvājot intīma rakstura pakalpojumus.

delfi.lv