Šodien, 2019. gada 2. jūnijā BEZVESTS.LV rīkoja meklēšanas pasākumu Brankās, Cenu pagastā, Ozolnieku novadā. Meklēšanas pasākums sākās plkst. 10:00 no rīta un turpinājās līdz 13:15. Piedalījās 33 brīvprātīgie, tai skaitā arī pazudušās personas radinieki. Meklēja 18. gadu vecu Aleksandru, kurš pazuda pirms nedēļas, 25.maijā: aizgāja pastaigāties uz tuvāko meža masīvu un neatgriezās mājās.


BEZVESTS.LV vēsta:

"Divas brīvprātīgo grupas – 26 cilvēki Antona Šiško, Jevgenija Korsuņa un Oļega Pavlova vadībā – pārmeklēja apkārtni, izstaigāja aizaugušu mežu. Pa to laiku, Valdis Skultiņš nolaida laivu dīķī.

Bezvests.lv kinoloģi pārmeklēja ceļu malas un dīķu krastus. Veimaraners Valijs uzreiz deva signālu, ka vienā no dīķiem varētu atrasties noslīkušais cilvēks. No laivas to pārbaudīja BEZVESTS.LV brīvprātigie – Romāns Kačkāns un Kaspars Blušs (mikrosabiedrība Hidrolab) ar speciālo aparatūru: zemūdens ultraskaņas kameru.

Burtiski pirmās stundas laikā uz ekrāna parādījās objekts, kas atgādināja cilvēka ķermeni. Bezvests.lv vadītajs Aleksandrs Faminskis uzreiz izsauca polīcijas darbiniekus un glābējus VUGD, lai cilvēka ķermeni izceltu no ūdens.

2019. gada 2.jūnijā, plkst. 13:16 noslīkuša ķermenis tika izcelts no ūdens. Radinieki apstiprināja, ka tas ir Aleksandrs.

Pateicamies visiem, kas piedālijās meklēšanas pasākumā. Īpašs paldies mikrosabiedrības Hidrolab pārstāviem – BEZVESTS.LV brīvprātīgajiem Romānam Kačkānam un Kasparam Blušam.

BEZVESTS.LV izsaka visdzīļāko līdzjūtību tuviniekiem."