Oktobrī kinoteātros nonāks filma "Amerikāņu ražojums" (American made), kurā galveno lomu spēlē viens no atpazīstamākajiem Holivudas aktieriem - Toms Krūzs, tomēr par piedalīšanos šajā filmā aktierim var piespriest mūža ieslodzījumu - viņu vaino divu cilvēku nāvē, vēsta Lielbritānijas mediji. 

 


Filmēšanas laikā gāja bojā piloti Alans Purvins un Karloss Berls, bojāgājušo radinieki apsūdz nolaidībā filmas režisoru Dagu Laimanu, kurš, pēc viņu domām, piespiedis Alanu un Karlosu strādāt vairāk par normu un vairākkārtīgi pārfilmēt trikus. Veigās Purvins un Berls vienkārši bijuši pārguruši un nav spējuši tikt galā ar lidmašīnu vadību. Bet Toms Krūzs, pēc radinieku vārdiem, režisoru atbalstījis un ar spēku piespiedis lidotājus lidot biežāk nekā vajadzētu.

Tāpat viens no filmas producentiem paziņojis, ka vienreiz viņi filmējuši bez pārtraukuma 48 stundas no vietas. Viens no bojāgājušajiem paspējis uzrakstījis vēstuli, kurā pastāstījis par visām "darba grūtībām", strādājot ar Krūzu un Laimanu.
Ar filmas tapšanu saistīti cilvēki arī atklājuši, ka bez diviem mirušajiem ir arī viens smagi cietušais, kurš gūto traumu dēļ uz visiem laikiem paliks invalīda krēslā.
Toma Krūza pārstāvji pagaidām nekādus komentārus nav snieguši.