Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju profesors Leons Taivāns, tiekoties ar Talsu luterāņiem, paziņojis, ka eiropiešiem nav ko cerēt uz saulainu nākotni un Eiropas civilizācija iet bojā, ziņo Kas Jauns. Galvenais mūsu ienaidnieks ir islāms un bēgļi no Tuvajiem Austrumiem.

 


Eiropas Savienības valstīs vidējais bērnu skaits uz vienu sievieti nepārsniedz 1,3 bērnus, kamēr musulmaņu sievietēm dzimst pat vairāk par astoņiem bērniem. „Tie ir ļoti nopietni skaitļi, par kuriem cenšas nerunāt un izlikties, ka to nav. (Pagājušā gadsimta vēstures teorētiķis) Arnolds Toinbijs rakstīja, ka civilizācijas nomirst kā pašnāvnieces. Tas, kas pašlaik notiek ar Eiropas civilizāciju, ir pašnāvība!” Taivāna teikto citē laikraksts „Talsu Vēstis”.

Lielākos draudus Eiropas civilizācijai rada atvērtība, pārprastais humānisms un bēgļu invāzija no mums svešās islāma kultūras: „Bībelē teikts, ka Dievs radīja cilvēku pēc Sava tēla un līdzības, bet Korāns vēsta, ka Dievs radīja cilvēku no asiņaina recekļa. Kristietībā garīgā dzīve ir nodalīta no laicīgās, bet Medīnas 630. gada konstitūcija vēsta: katra ticīgā uzdevums ir veidot kalifātu jeb Islāma valsti.

Arī šodien - pamēģināsim kartē atrast kaut vienu demokrātisku islāma valsti! Neatradīsim nevienu! Kāpēc? Jo šī reliģija neparedz nekādu demokrātiju. Islāmticība nozīmē verdzisku padevību savam kungam”.

Profesors arī pauda, ka šī kara, kuru piedzīvo Tuvie Austrumi, pamatā ir nevis politiski iemesli, bet gan situācija, ka tik daudz cilvēku dzīvo badā un pusbadā, raksta „Talsu Vēstis”.

„Iedzīvotāju skaits ievērojami pieaug un pakāpeniski solās kļūt lielāks par Eiropas iedzīvotāju skaitu. Tai pašā laikā, saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Pārtikas programmas ziņojumu, Jemenā, kur situācija ir visdramatiskākā, 21 miljons cilvēku ir akūtā badā. Kāpēc? Viens no iemesliem, par ko neviens nerunā, ir - ūdens horizonti krīt par diviem metriem gadā. Graudaugu raža 40 gadu laikā kritusies par trešdaļu, un process turpinās. Jemenā 80-90 procentus labības importē,” daļu iemeslu uzskaitīja profesors.

„Latgalē vari stundu braukt un visur redzēt nekoptu zemi, bet pasaulē nav, ko ēst. Pasaulē ir septiņi miljardi iedzīvotāju, no kuriem divi miljardi ir vismaz pusbadā un nekad nepaēdīs. Perspektīvas ir draņķīgas. Ir viens glābiņš: ļoti intensīvi veikt zinātnisko darbu, meklēt alternatīvas, izeju ar zinātniskiem paņēmieniem, bet ar to diemžēl musulmaņiem sokas ļoti slikti,” atzina Taivāns. „(Viņiem) vienīgais ceļš ir - bēgt. Kur bēgt? Āfrikā iedzīvotāju pieaugums ir 3,4 procenti gadā - tur jau ābolam nav kur nokrist. Uz Dienvidāziju, Indiju? Tas pats. Ir tikai viens ceļš: pie mums… Tā ka - turamies!” secina Taivāns.

Līdzšinējā Eiropas valstu pieredze gan esot bēdīga: „Piemēram, Somijas pieredze. Kad sabruka Padomju Savienība, Maskavā un citās Krievijas pilsētās mācījās 70 somālieši, nākamie komunistiskie Somālijas vadītāji, bet projekts izputēja, tāpēc Padomju Savienība iešmugulēja šos somāliešus Somijai. Vieni teica: „Nekādā gadījumā!”, bet bija arī milzīgs velkomistu furors, un viņi teica: „Būs kultūras piešprice, svaigas asinis!”

Šobrīd Somijā ir 20 000 somāliešu, no kuriem tikai seši procenti strādā, bet pārējie pārtiek no somu nodokļu maksātāju naudas. Bēgļu uzturēšanai Somija tērē vienu miljonu eiro mēnesī, šim nolūkam aizņemas pasaules naudas tirgos, izejas nav nekādas, jo pretējā gadījumā šie cilvēki nodarbosies ar noziedzību, nelikumībām. Diemžēl praktiski neviens no somāliešiem nebeidz skolu, viņiem pievienojušies jauni bēgļi no Irākas. Kā izteicās viens no parlamentāriešiem, šie bēgļi nepiedāvā neko tādu, ko Somijas sabiedrība būtu gatava pirkt. Jau trešā paaudze ir piedzimusi. Otrā paaudze ir skatījusies, kā tēvi vārtās uz dīvāna no rīta līdz vakaram un saņem pabalstus, bērni pieraduši pie šāda dzīvesveida, pastāvīgi skan rezolūcijas un runas par somu rasismu, neiecietību un nedemokrātiskumu”.

Daudzos jautājumos mēs darām to, ko kategoriski nedrīkst darīt! Mēs esam apmaldījušies savos likumos un uzstādījumos, tāpēc uzņemam patvēruma meklētājus un ekonomiskos migrantus. Viņiem ir lielāka dzimstība, bet ir izrēķināts: kad viņi sastāda piekto daļu no iedzīvotāju skaita, kā tas šobrīd ir Francijā un Beļģijā, tad viņi sāk pieprasīt savas tiesības un sāk pilsoņu karu. Skaidrs, ka tālākā perspektīvā musulmaņi uzvarēs. Un neviens nepiedāvā nekādu izeju.

Profesors saka, ka mēs reliģijai pretī neliekam reliģiju, bet gan kaut kādu „garīgu remdenību” – „abstraktu humānismu pret islāmu”: „Bija amizanti skatīties, ka valsts komisijā par bēgļu uzņemšanu bija uzaicinātas dažādas atbildīgas personas, un kundzīte no vienas sabiedriskas organizācijas piedāvāja bēgļiem mācīt tamborēt. Kāda tur tamborēšana un kāda sajūsmināšanās par Latvijas ārēm? Viņiem dziļi riebjas viss mūsējais! No sadzīviskā viedokļa viņiem ir svarīgi izdzīvot, bet, kas attiecas uz kultūras vērtībām, mūsējās viņiem ir kājas pamesls. Viņiem ir citas vērtības, un pārliecināt viņus ir ļoti grūti. Faktiski neiespējami. Ja mēs pretī varētu doties ar reliģisku sparu, būtu citādi. Diemžēl… Toinbijs taču teica — civilizācijas beidz savu eksistenci kā pašnāvnieces”.