"Optibet" futbola Virslīgas saldais ēdiens ir klāts. Otro reizi sezonā spēkus samēros divkārtējā valsts čempione "Riga" un viņas tuvākā konkurente RFS. Latvijas futbola grandu dueli pulkten 19:00 no Skonto stadiona rādīs Sportacentrs.com TV.


Latvijas futbola visjaunāko laiku klasika - "Riga" pret RFS. Šovakar otro reizi Virslīgas sezonā abas galvenās titula pretendentes aizvadīs savstarpējo spēli. Emociju Skonto stadionā netrūks, jo šī mača liktenis jau priekšlaicīgi var noņemt lielu daļu intrigas par čempionāta iznākumu.

Pirms gada jau augustā Mārim Verpakovskim pēc zaudējuma principiālajiem pretiniekiem nācās atzīt, ka čempiontitulu izcīnījusi tieši "Riga", lai gan līdz sezonas noslēgumam bija vēl vairāk nekā desmit kārtas. Arī šobrīd situācija ir visai līdzīga. Čempionvienība iekrājusi piecu punktu pārsvaru. Ja arī Skonto stadionā Oļega Kononova vienība tiks pie trīs punktiem, tad RFS komandai sezonas atlikušajā daļā būs jāpaveic ne tikai brīnums, bet vairākkārt jāklūp būs galvaspilsētas vadošajai komandai, kura līdz šim nav devusi signālus par iespējamu neveiksmju joslu.

Viktora Moroza vadītajai vienībai panākums varētu objektīvi atvērt ceļu cīņai par titulu, bet neizšķirta gadījumā atkal jācer uz kādu pretinieku neveiksmi, kā arī pašai sezonas turpinājumā jāspēlē izcili. Abām komandām šī būs otrā spēle nedēļā, taču daudz vairāk sviedrus izlējusi RFS. Pārdaugavā spēlējošā komanda Eiropas līgas kvalifikācijā aizvadīja smagu cīņu ar Belgradas "Partizan". RFS nospēlēja godam, taču negūstot vārtus, nespēja pārvarēt slavenā Serbijas kluba barjeru. "Riga" tikmēr ar tika galā ar savu pārcelto spēli, sakaujot "Mettu".

"Riga" komandas rindās par izteiktu vārtu mašīnu kļuvis Kulē Mbombo, kurš šosezon sabēris desmit vārtus, esot otrs labākais vārtu guvējs valsts čempionātā. RFS tikmēr iepriekšējo divu gadu labākais snaiperis Darko Lemajičs nerāda cerēto sniegumu, rezultatīvākiem esot Emersonam, Činonso Oforam un Sedrikam Kuadio. Lemajičs vienus no saviem četriem šosezon gūtajiem vārtiem spēja ierakstīt pirmajā Rīgas derbijā, taču tas notika pašā spēles izskaņā, kad ar pendeli serbs guva RFS goda vārtus. Jau pirms tam bija noskaidrots uzvarētājs, Miroslavam Šāričam iesitot bumbu savos vārtos, bet Felipi Brizolam ar glītu tālsitienu nokārtojot čempionvienības uzvaru. Uz maču Skonto stadionā abām komandām vajadzētu būt optimālajos sastāvos, jo diskvalifikācija sakrāto pārkāpumu dēļ ir tikai Vjačeslavam Isajevam, kurš uz doto bīdi nav RFS pamatvienpadsmitnieka spēlētājs.