Pēdējo divu dienu laikā pamatīgi pārsteigusi "Formula 1" čempionāta komanda "Haas": otrdien paziņojuši, ka nākamsezon kā pilots startēs 21 gadu vecais krievs Ņikita Mazepins, trešdien Haas turpināja spridzināt, darot zināmu, ka komandai pievienojas arī leģendārā F1 braucēja Mihaela Šumahera dēls Miks Šūmahers.

 

 


Abi minētie braucēji patlaban startē "Formula 2": "Prema Racing" pilots Šūmahers ir čempionāta vadībā un nākamnedēļ arī iegūs titulu, savukārt krievs, pārstāvot "Hitech Gand Prix" komandu, svētdien pakāpās uz trešo pozīciju kopvērtējumā pēc izcīnītās otrās vietas Bahreinas trasē.

"Fakts, ka nākamgad būšu F-1 komandas pilots, mani padara mēmu," teica Šūmahers. "Vēlos pateikties "Haas" komandai, "Ferrari" un arī "Ferrari" jauno braucēju akadēmijai, kas man līdz šim uzticējušās. Tāpat īpašs paldies maniem vecākiem, kuriem daudz esmu parādā."

Komanda vēsta, ka ar jauno braucēju līgums noslēgts uz vairākiem gadiem.

Savukārt Mazepins iepriekš ar F-1 bolīdu testus veicis "Force India" komandā un šajā klasē būs jau ceturtais Krievijas pilots. F-1 savus spēkus izmēģinājuši arī Vitālijs Petrovs, Segejs Sirotkins un seriālā vēl šobrīd esošais Daniils Kvjats.

Jāpiebilst, ka Mazepins ir Krievijas miljardiera, "Uralhim" direktoru padomes priekšsēdētāja Dmitrija Mazepina dēls. 2015.gadā viņš beidza braukt ar kartingu automobiļiem, startējot "Formula Renault 2.0 NEC" sacensībās. Pēc tam pirms pārejas uz "GP3" sēriju 2018.gadā divas sezonas aizvadītas FIA "Formula 3" Eiropas čempionātā.

Motor racing: Mick Schumacher, Nikita Mazepin linked to Haas seats, Formula One News & Top Stories - The Straits Times

Šosezon "Haas" komandā brauc francūzis Romēns Grožāns un dānis Kevins Magnusens. Grožāns ar diviem punktiem kopvērtējumā ir 18.vietā, bet Magnesenam ir punkts mazāk un 19.vieta. Viņi abi nākamsezon nepārstāvēs vienību, un tas tika paziņots jau iepriekš.