Kamēr pārējie motosporta čempionāti plāno sezonas atsākšanu vasaras otrā pusē, NASCAR čempionāta organizatori izplatījuši jauno sacensību kalendāru, kas paredz sezonas atklāšanu jau 17.maijā, ziņo nascar.com.


Kopš pandēmijas izlatīšanās NASCAR nācies atlikt astoņas sacensības, tomēr tā kā praktiski visi braucēji, kā arī visi ovāli atrodas ASV, tad čempionātu neskars valstu robežu problēma, kas bremzēs notikumu atsākšanos Eiropā.

Kopumā maija mēnesī prestižākajā NASCAR Cup Series čempionātā tiks aizvadītas četras sacīkstes. Nevienā no tām skatītājiem nebūs atļauts doties uz posmu klātienē. Arī apbalvošanas ceremonijas kļūs ‘privātākas’, bet komandām būs cilvēku ierobežojums – uz katru mašīnu komandas drīkst nodrošināt tikai 16 darbiniekus, ieskaitot komandas vadību, inženierus un mehāniķus.

17.maijā Dārlingtonas ovālā notiks 400 jūdžu sacīkstes, trīs dienas vēlāk turpat braucēji sacentīsies 500 jūdžu braucienā pirms došanās uz Šarloti, kur 24. maijā sacīkstēs sportistiem būs jāpieveic 600 jūdzes, bet 27. maijā – 500 jūdzes. Visu šo posmu norise aizņems tikai vienu dienu, atsakoties no treniņbraucienu norises, kamēr kvalifikācija notiktu sacīkšu dienā.

Ja kāds no sportistiem vai komandas darbiniekiem sacīkšu dienas laikā tiks pie pozitīvām CoViD-19 analīzēm, komandām būs iespēja šo cilvēku nomainīt, lai turpinātu darbu ierastajā ceļā.

Pēc oficiālajiem datiem līdz 1. maijam (ieskaitot) Amerikas Savienotajās Valstīs konstatēti 1,13 miljoni saslimšanas gadījumi, no kuriem vairāk kā 65 tūkstoši izrādījušies letāli. Valstī kopumā veikti 6,7 miljoni testu, kas nozīmē, ka tas bijis pozitīvs nepilnos 17% gadījumu (salīdzinājumam – Latvijā pozitīvi ir tikai 1,4% testu), kas liecina, ka patiesais inficēto personu skaits ir daudz lielāks. ASV dzīvo aptuveni 330 miljonu cilvēku.