Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas “Senators” perspektīvais latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers šosezon ir debitējis planētas spēcīgākajā hokeja līgā, kā arī kopš debijas kļuvis par regulāru tās spēlētāju.


Taisnības labad jāsaka, ka Balcers spēlē komandā, kas atrodas pārbūves procesā, šosezon paspējot aizmainīt vairākus komandas līderus – Metu Dušeinu, Raienu Dzingelu un Marku Stounu, nerunājot nemaz par maiņu pirms šīs sezonas sākuma, kuras ietvaros klubs atvadījās no zviedru superzvaigznes Ērika Karlsona, spriež portāla sportazinas.com apskatnieks Bruno Pērkons.

Zīmīgi, ka tieši Karlsona maiņā Balcers no Sanhosē “Sharks” organizācijas tika aizmainīts uz “Senators”. Šobrīd, gan Otavas vienība ir bruņojusies ar kaudzi nākotnes drafta izvēlēm jeb nākamajos trīs draftos komandas rīcībā būs potenciāli 17 pirmo trīs kārtu izvēles.

Sausā statistika šobrīd ir tāda. 21 NHL spēlē šosezon Balcers ir sakrājis 7 (3+4) punktus, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -3. Latvietis ir ticis “svaidīts” pa uzbrucēju virknējumiem, tomēr līdz šim nav bijušas indikācijas, ka “Sens” viņu vēlētos nosūtīt uz fārmklubu, kas liecina, ka klubs vismaz pagaidām ar Balceru rēķinās.

“Viennozīmīgi es neesmu pārsteigts, ka Balcers šosezon piedzīvoja debiju NHL,” sarunā ar portālu “Sportazinas.com” pauda medija “SportingNews” apskatnieks Marejs Pams, kurš ikdienā apskata tieši “Senators” komandas aktivitātes.

“Balcers jau pirms šīs sezonas demonstrēja labu sniegumu, turklāt Otavai šis ir pārmaiņu gads un lielākā daļa komandas jauno un talantīgo spēlētāju šosezon tiks pie spēles laika,” turpināja Pams.

“Balceram noteikti ir potenciāls, tomēr šobrīd ir grūti prognozēt, kādi ir viņa snieguma griesti. Kāda NHL amatpersona man teica – Balcers šosezon var iemest 15 vārtus, tomēr viņam ir nepieciešami labi maiņas partneri,” sacīja apskatnieks.

Pams nenoliedz, ka Balcers ir talantīgs hokejists, tomēr viņš neredz latvietī pirmās/otrās maiņas uzbrucēja potenciālu. “Viņam ir talants, tomēr es Rūdolfu redzu kā trešās maiņas uzbrucēju.”

“Līdzjutējiem Otavā nav nekādu iebildumu pret Balceru un tam arī nav iemesla – viņš atdod sevi visu ik spēli. Balcers gan ir augumā mazs, kas viņam sagādā papildus grūtības atrast brīvas vietas pretinieku vārtu tuvumā, jo augumā raženāki spēlētāju viņu nostumj malā. Jāatzīmē gan, ka Balcera metiens ir ļoti labs,” sacīja Pams.

Noslēgumā kanādiešu apskatnieks noteica, ka pagaidām nav drošs par Balcera nākotni NHL. “Grūti viņu salīdzināt kādu no NHL hokejistiem pēc nospēlētām 20 spēlēm, tomēr es neesmu drošs, vai Balceram izvērtīsies veiksmīga karjera šajā līgā.”