Krievijas TV dīva Ksenija Sobčaka, atsaucoties uz savu avotu slimnīcā, paziņojusi, ka opozīcijas līderim Aleksejam Navaļinam pagaidām nav noteikta precīza diagnoze, taču ārsti sliecas domāt, ka tas ir cukura diabēts, vēsta Vzglyad.


"Mans avots slimnīcā: "Vēl nav viennozīmīgas diagnozes. Bet tomēr cukura diabēta virzienā sliecas," Sobčaka ierakstījusi Telegram.

Jau ziņots, ka ceturtdien Omskā ārkārtas nosēšanos veica lidmašīna, kurā lidoja Navaļnijs, un blogeris tika hospitalizēts toksikoreanimācijā. Omskas slimnīcā stāstīja, ka viņš atrodas smagā stāvoklī reanimācijā. Mediji ziņoja, ka ārsti atraduši alkoholu Navaļa asinīs.

Omskas slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Anatolijs Kaļiņičenko piektdien paziņojis, ka analīzes nav uzrādījušas indes pēdas Navaļnija organismā. Mediķi neuzskata, ka viņš būtu saindēts, žurnālistiem Omskas slimnīcā pavēstīja amatpersona.

"Indes vai to klātbūtnes pēdas organismā nav konstatētas. Domājams, ka diagnoze "saindēšana" paliek kaut kur mūsu zemapziņā, taču mēs neuzskatām, ka pacients būtu pakļauts saindēšanai," norādīja Kaļičenko.

Viņš piebilda, ka ārsti esot jau noteikuši Navaļnija diagnozi, taču medijiem to neatklās.

Iepriekš piektdien Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda direktors Ivans Ždanovs paziņoja, ka viņa organismā atrasta nāvējoša inde, kas apdraud ne tikai viņa paša dzīvību, bet arī apkārtējos.

Ždanovs pavēstīja žurnālistiem, ka to viņš uzzinājis no policijas, kura gan atteikusies atklāt, kas tā par indi, atsaucoties uz "izmeklēšanas noslēpumu". Tomēr norādīts, ka visiem, kas nonāk tiešā kontaktā ar Navaļniju, jānēsā īpaši aizsargtērpi.

Tikmēr Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša tviterī paziņojusi, ka ārsti uz šīm ziņām "nereaģē".