Latvijā konstatēts pirmais gadījums, kad Covid-19 vīruss pārnests valsts iekšienē, sociālajā vietnē "Twitter" pavēstījis Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis. Līdz ar tiks iedarbināti augstāka līmeņa piesardzības pasākumi. 


"Vakardiena atšķiras no šodienas ar to, ka pirmo reizi ir konstatēta infekcijas pārnešana Latvijā un tie vairs nav tikai importētie gadījumi. Tāpēc tiks ieslēgti augstāka līmeņa piesardzības pasākumi," viņš raksta, vienlaikus uzsverot, ka joprojām lielākais apdraudējums ir atbraucēji no ārzemēm.

Pašreiz slimnīcā ārstējas viens pacients ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija liecina, ka pacients inficējies no radinieka, kas atgriezies no Šveices, kur reģistrēti Covid-19 gadījumi.

Kā vēstīts, pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, turklāt viena persona inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar saslimušu radinieku, paziņojis SPKC. Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Ceturtdien SPKC saņemtā informācija par sešiem apstiprinātiem gadījumiem liecina, ka divi saslimušie ir epidemioloģiski saistīti ar Spāniju, savukārt pārējie ar Itāliju, Austriju un Šveici. 

Saistībā ar Covid-19 Latvijā noteikta karantīna vairāk nekā 200 personām, kas atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā.