Trešdien Nīderlandē, Vācijā un Dānijā ciklons atnesis vētru, Ziemeļjūrā reģistrētas vēja brāzmas līdz 38 metriem sekundē (m/s), un ciklons strauji tuvojas Baltijas jūrai. Latvijā gaidāms gan stiprs vējš, gan lietus, brīdina sinoptiķi.


Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka naktī uz ceturtdienu Kurzemes rietumu piekrastē, no rīta un dienā arī vietām citviet valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 20-24 m/s, atklātas jūras piekrastē brāzmu spēks sasniegs pat 25 m/s.

Naktī uz ceturtdienu visā Latvijā palaikam līs, daudzviet Kurzemē līs stipri. Vietām iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Pamazām pieņemoties spēkā dienvidu vējam, gaisa temperatūra būs +9..+14 grādu.

No rīta un dienā valsts lielākajā daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 15-20 m/s, pretvēja piekrastē - līdz 20-25 m/s. Daudzviet uzspīdēs saule un īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu gaidāms Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos, Kurzemē vietām līs stipri un dārdēs pērkons.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien būs +13..+17 grādu.

Arī Rīgā palaikam līs, galvenokārt naktī un no rīta, bet stiprākais dienvidu, dienvidrietumu vējš gaidāms dienā, kad tas brāzmās pastiprināsies līdz aptuveni 20 m/s. Gaisa temperatūra no rīta būs +12 grādu, pēcpusdienā +16 grādu.

Gaidāmais vējš būs pietiekami spēcīgs, lai radītu nelielus postījumus un lauztu kokus. Jāņem vērā, ka izmirkušā zemē koki bieži gāžas ar visām saknēm.

leta.lv