14. jūnija rītā Olga savu mašīnu novietoja pie Sporta akadēmijas Lizuma ielā. Atgriežoties viņa atklāja, ka aiz auto logu tīrītājiem nolikta soda kvīts. Sieviete atzinās, ka pirmo reizi mūžā redz šāda veida dokumentu, par notikušo vēsta rus.delfi.lv.
 


"Principā gandrīz visas automašīnas, kas bija novietotas Lizuma ielā, saņēma identisku papīru. Vai tiešām policija kaut kā savādāk izraksta soda kvītis?" neizpratnē lasītāja.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis skaidroja, ka strīdīgās situācijās pašvaldības policijas darbinieki uzsāk administratīvo lietvedību bez administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas. Informāciju par to, ka sākta administratīvā lietvedība nosūta pa pastu. Taču, lai vadītājs iespējami ātrāk uzzinātu par uzsākto lietu, policija arī atstāj ziņojumu aiz logu tīrītājiem.

Ja nu vadītājs nespēj noticēt, ka konkrēto ziņojumu patiešām atstājusi policija, vienmēr ir iespējams piezvanīt policijai pa telefonu 110 un noskaidrot situāciju.

"Tas, ka ir uzsākta administratīvā lietvedība, nozīmē to, ka pirms galīgā lēmuma pieņemšanas vadītājam ir iespēja policistiem skaidrot, kāpēc viņš veicis pārkāpumu. Tas nozīmē, ka lieta var tikt izbeigta ar brīdinājuma izteikšanu. Šāds mehānisms ir laikietilpīgs, taču efektīvs gadījumos, kad pārkāpuma būtība nav viennozīmīga," skaidroja pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.