Sarežģītākais ar jauno koronavīrusu Covid-19 pagaidām konstatēts Dailes teātrī, piektdien preses konferencē informēja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.


Tā rezultātā tiekot pārbaudītas arī daudzas citas personas, kas teātrī bijušas kontaktā ar inficēto. Tas gan nekdi neskarot teātra apmeklētājus, jo saslimušais darbinieks nav bijis ar viņiem kontaktā.

Saslimis arī vēl viens Salaspils 1.vidusskolas skolēns.

Perevoščikovs skaidroja, ka ir savākta informācija par visu ar Covid-19 inficēto personu kontaktiem, lai noteiktu potenciāli inficētās personas. 

Neraugoties uz to, ka Latvijā ir ir 111 saslimušie, faktiski visiem no viņiem ir izsekojama epidemioloģiskā saite, skaidroja eksperts, uzsverot, ka 95% cilvēku bija ārzemēs - infekcijas skartajās teritorijās.

Tomēr pēdējās dienās SPKC novēroja, ka pieaug sekundāro infekciju skaits - proti, cilvēks ar Covid-19 inficējies no zināma pacienta. Inficēšanās notiek pārsvarā ģimenēs, tomēr tas notiek arī citās vietās.

Turpinot sadarbību ar Salaspils 1.vidusskolu, kur iepriekš bija konstatēs saslimšanas gadījums vienam bērnam, tika noteiktas visas kontaktpersonas, kas kontaktējušās ar saslimušo bērnu. Šodien saņemts testa rezultāts, kas liecina, ka saslimis vēl viens izglītības iestādes skolēns - pirmā saslimušā bērna klases biedrs.

"Līdz ar to konstatējam, ka transmisija notiek ne tikai ģimenē, bet arī citās vietās, piemēram, skolās," teica SPKC pārstāvis.