"Latvija ir pazīstama ar to, ka tā ir spēcīgākais Lukašenko lobijs Eiropā!" Tā intervijā Latvijas Radio atklāti pateicis bijušais Lukašenko sāncensis uz Baltkrievijas prezidenta amatu Andrejs Saņņikovs, kurš pašlaik dzīvo trimdā Polijā.


"Tieši Latvija aicina Lukašenko pie sevis un apvainojas, kad viņš neatbrauc. Tieši Latvijas ārlietu ministrs regulāri uztur kontaktus ar noziedzniekiem Baltkrievijā. Tieši Latvijas premjers ieradās Baltkrievijā un apsprieda kopīgu hokeja čempionāta rīkošanu 2021.gadā," pamato Saņņikovs.

"Saprotiet, tie nav nekādi sīkumi! Kad viņš atbrauc pie diktatora vēlēšanu priekšvakarā un runā par plāniem 2021.gadam, viņš dod uzticības avansu, un baltkrieviem nosūta vēstījumu, ka Lukašenko 2021.gadā būs pie varas. Tas ir vienkārši aizvainojoši!

Nekādas biznesa intereses nevar attaisnot tik necienīgu attieksmi pret baltkrieviem. Es zinu, kā Latvija savulaik palīdzēja Baltkrievijai un baltkrievu demokrātiem. Es arī zinu, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kuru pazīstu un ļoti cienu, savulaik rīkoja jaudīgās Rīgas konferences, kurā ieradās arī ASV senatora Makkeina delegācija – tas bija pasaules mēroga atbalsts Baltkrievijai!

Kas mainījās ar jaunu valdību? Demokrātiskās valstīs varas maiņa nedrīkst nozīmēt attieksmes maiņu pret demokrātiju!

Latvija pašlaik joprojām turpina uzturēt kontaktus ar pagaidām vēl oficiālo Baltkrieviju un tieši Latvija varētu sniegt savu ieguldījumu, lai pie mums kaut kas mainītos."