Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļins 20.augustā hospitalizēts Omskā. Viņš bez samaņas atrodas reanimācijā un ir pieslēgts plaušu mākslīgās ventilācijas aparātam, vēsta Meduza.


Navaļnijam kļuvis slikti lidmašīnā, kas veica reisu no Tomskas uz Maskavu. Notikušā dēļ lidmašīna veikusi ārkārtas nosēšanos Omskā.

Ar "ātrajiem" Navaļnijs nogādāts Omskas 1.ātrās medicīniskās palīdzības slimnīcā. Omskas apgabala Veselības ministrija apstiprinājusi, ka Navaļins atrodas reanimācijā. Pēc vietējo mediju ziņām, politiķis ir mākslīgajā komā, lai tiktu pieslēgts plaušu mākslīgās ventilācijas aparātam. Viņa stāvoklis esot smags.

Navaļins zaudējis samaņu vēl lidmašīnā.

"Viņš teica, ka jūtas slikti, palūdza man salveti, viņam bija spēcīga svīšana. Viņš lūdza runāties ar viņu, jo viņš vēloties koncentrēties uz balss skaņu. Es runāju ar viņu, pēc tam pie mums piebrauca ratiņi ar ūdeni. Es jautāju, vai viņam palīdzēs ūdens, viņš teica, ka nē, un, vidrīzāk, viņam jāiziet. Viņš aizgāja uz tualeti un pēc tam zaudēja samaņu," pastāstīja opozicionāra pārstāve, preses sekretāre Kira Jarmiša.

Lidojuma laikā pasažieri dzirdējuši Navaļa kliedzienus, pastāstīja Tomskas iedzīvotājs Pāvels Ļebedjevs, kurš lidojis tajā pašā lidmašīnā. Viņš publicējis video no lidmašīnas, kurā dzirdami vīrieša kliedzieni.

Jarmiša arī pavēstījusi, ka Navaļnijs no rīta dzēris vienīgi tēju, un izteikusi pieņēmumu, ka opozicionārs ticis saindēts.

"Pirms gada, kad Aleksejs sēdēja izolatorā, viņu saindēja. Acīmredzami, ka tagad ar viņi izdarījuši to pašu," norādījusi preses sekretāre.