Ģenerālprokuratūra Latvijas Bankas (LB) prezidentam Ilmāram Rimšēvičam un uzņēmējam Mārim Martinsonam uzrādījusi apsūdzības arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ziņo aģentūra LETA.


Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA pastāstīja, ka 24.maijā Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Viorika Jirgena pieņēmusi jaunu lēmumu, kurā grozījusi un papildinājusi apsūdzības abām personām, proti, abiem papildus jau esošajām apsūdzībām inkriminēta arī Krimināllikuma 195.panta trešā daļa.

Par šādu noziegumu likums paredz brīvības atņemšanu no trim līdz divpadsmit gadiem.

Prokuratūra uzskata, ka abas personas grupā pēc iepriekšējas vienošanās izdarīja noziedzīgi iegūtu 250 000 eiro legalizēšanu.

Tāpat ir sākts arī process pret kādu uzņēmumu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu, jo šīs juridiskās personas interesēs veikta minētā naudas atmazgāšana. Uzņēmuma nosaukumu Majevska neatklāja.

Patlaban krimināllietā turpinās izmeklēšana, lai lietu varētu nodot tiesai. Prokuratūrā konkrētus termiņus lietas nodošanai tiesā šobrīd neminēja.