Pašreizējam Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājam Dainim Turlajam (GKR) tiekot ievēlētam par mēru, komitejas vadību varētu pārņemt "Saskaņas" pārstāvis, intervijā Latvijas Radio pieļāva "Saskaņas" frakcijas vadītāja Anna Vladova.


Vaicāta, vai ir padomā konkrēts cilvēks šim amatam, viņa vien noteica, ka lēmums par konkrētu cilvēku nav pieņemts. "Bet es pieņemu, ka tas varētu būt no "Saskaņas"," viņa sacīja.

Vladova apgalvoja, ka nekāda ultimāta no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) attiecībā uz Rīgas mēra amatu neesot bijis. Tā esot tikai izskatījies. Jautājums, pēc viņas teiktā, ticis plaši izdiskutēts gan GKR, gan "Saskaņas" frakcijā.

Viņa pauda, ka Turlā virzīšana ir korekts solis, jo viņš palika ceturtais "Saskaņas" un GKR sarakstā pašvaldību vēlēšanās. Nils Ušakovs (S) un Andris Ameriks (GKR) ir ievēlēti Eiropas Parlamentā, bet trešā sarakstā - Regīna Ločmele-Luņova (S) - strādā Saeimā. "Mēs pildām rīdzinieku gribu," noteica Vladova.

Viņa uzskata, ka Turlais ir liels profesionālis, ar lielu politisku un saimniecisku pieredzi. "Uzskatu, ka tieši tāds cilvēks tagad ir vajadzīgs," viņa pauda.

"Saskaņas" frakcijas vadītāja arī neredz problēmas turpmākai sadarbībai ar GKR. "Viss ir ļoti stabils un monolīts. Neredzu nekādu problēmu turpināt strādāt kopā," viņa teica.

Kā ziņots, šodien plkst.11 Rīgas domes ārkārtas sēdē notiks jaunā Rīgas domes priekšsēdētāja vēlēšanas.

Patlaban vienīgais kandidāts mēra amatam ir GKR deputāts Turlais.

Jauns pilsētas vadītājs jāizraugās, jo līdzšinējais domes priekšsēdētājs Ušakovs aprīļa sākumā no amata tika atstādināts, 29.maijā no amata atkāpās un paralēli viņš ir ticis ievēlēts arī Eiropas Parlamentā. Ušakovs Rīgas domi vadīja kopš 2009.gada.

Līdz ar Turlā ievēlēšanu amatā, domniekiem būs jāizvirza arī jauns Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītājs.

Vienlaikus domē būs jālemj arī par abu vicemēru amatiem, kuri tiks atvēlēti "Saskaņas" biedriem, jo GKR iepriekš paziņoja, ka, iegūstot mēra vietu, no vicemēra amatiem atteiksies.