UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 1. kārtas spēlē "Riga" FC viesos ar 0:2 zaudēja Telavivas "Maccabi". Izraēlas čempiones sastāvā abus vārtus no 11 metru atzīmes guva Niks Blekmens! Turpinājumā "Riga" spēlēs Eiropas līgas kvalifikācijā. Komanda atgriežas Rīgā.

 


Telavivā komanda ieradās otrdien, kad vakarā aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu. Šosezon, ņemot vērā situāciju ar "Covid-19", uzvarētāju noskaidroja vienā spēlē, un "Maccabi" ar izlozes palīdzību ieguva mājas spēles priekšrocības. 

Mača ievadā "Maccabi" bija neliels pārsvars bumbas kontrolē, taču kopumā Riga kontrolēja notikumus laukumā. Rīdziniekiem padevās vairākas labas pārejas uzbrukumā, taču noslēguma fāzē pietrūka sitienu. Puslaika vidū soda laukumā ielauzās Felipe Brisola, kurš tika nogāzts no kājām, taču tiesneša svilpe klusēja. Interesanti, ka līdzīgā situācijā vēlāk bija arī Steniu, arī šajā epizodē tiesnesim klusējot. Pēc labām 30 minūtēm sekoja kritums mūsu komandas spēlē. 

Pēc centrējuma no labās malas lieliska iespēja bija Nikam Blekmenam, kurš brīvs sita ar galvu no aptuveni deviņiem metriem, un rīdziniekus glāba tikai vārtu stabs. "Maccabi" puslaika noslēdzošajā daļā veica milzīgu spiedienu uz vārtiem un šķita, ka labākais variants pie šāda spēles ritējuma ir noturēties uz nulles. "Maccabi" vēlreiz sita pa vārtu konstrukciju. Arī pēdējās minūtēs Izraēlas čempione veica nopietnu ofensīvu, taču kopīgiem spēkiem noturējām bezvārtu neizšķirtu. 

Otrā puslaika sākumā "Maccabi" turpinā savu ceļu pretim vārtu guvumam. 58. minūtē soda laukumā pretinieku neveiksmīgi notrieca Ritvars Rugins, un Niks Blekmens droši realizēja 11 metru soda sitienu (0:1). Puslaika gaitā "Maccabi" arī trešo reizi norībināja vārtu konstrukciju. "Maccabi" bija diezgan liels pārsvars, taču mača izskaņā mājinieki sāka vairāk domāt par rezultāta nosargāšanu. Lai gan bija vairākas reizes, kad rīdzinieki bīstami tika pretinieku soda laukumā, neviena patiesi bīstama sitiena nebija. Un 88. minūtē arī punkts. "Maccabi" ātra pāreja, Herdi Prengam pārkāpums, un Blekmens realizēja vēl vienu 11 metru soda sitienu - 0:2. 

Uz Eiropas skatuves "Riga" turpinās cīņas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, taču 2. kārtā pretiniekus vēl nezinām. Nākamā spēle 23. augustā Skonto stadionā pulksten 15:00 pret "Tukums 2000/TSS".