Pirmdien, 1.jūlijā, NBA tiks atvērts spēlētāju brīvo aģentu tirgus, kas nozīmē, ka jau drīzumā pie jauna līguma tiks arī latvietis Kristaps Porziņģis.


Lai arī Porziņģis pēdējā laikā izcēlies tikai ar bēdīgi slaveniem notikumiem ārpus laukuma, tagad ir iztecējis viņa debitanta līgums un viņš saņems jaunu.

Vai Porziņģis paliks Dalasā?

Lai arī pats latvietis medijiem bijis visai lakonisks par saviem nākotnes plāniem, kā arī savā iepriekš izveidotajā vēlmamo komandu sarakstā Mavericks nebija iekļāvis, amerikāņu mediji pārliecināti, ka Porziņģis paliks Dalasā.

Tikmēr Mavericks oficiāli paziņojuši, ka Porziņģa paturēšana ir starp viņu prioritātēm šajā vasarā. Abas puses tiksies svētdien, 30.jūnijā.

Vienīgā cita komanda, kuras nosaukums locīts Porziņģa sakarā, ir Bruklinas Nets. Šī komanda bija latvieša vēlmju sarakstā, tomēr ESPN ziņo, ka Ņujorkas otras komandas interese nav pārlieku liela.

Cik liels varētu būt Porziņģa līgums?

ESPN informē, ka Porziņģa līgums ar Mavericks varētu būt 158 miljonu dolāru vērtībā.

Pavisam noteikti, ka visu šo summu Porziņģis 1:1 nesaņems, jo, kā jau visur, arī Teksasā no tās jāmaksā nodokļi.

Tiesa šajā štatā tie ir fleksiblāki, nekā citviet ASV, līdz ar ko palikt Dalasā latvietim būtu izdevīgi.

Vai Porziņģis kļūs par Latvijas bagātāko cilvēku?

Ņemot vērā iespaidīgo gaidāmo summu, kā arī visus viņa jau esošos ieņēmumus no reklāmām, Porziņģis kļūs par vienu no Latvijas bagātākajiem cilvēkiem.

Grūti teikt, vai viņš būs bagātākais, jo, ņemot vērā augstāk minēto par nodokļiem, viņam visticamāk neizdosies panākt Latvijas turīgāko saraksta pirmajā vietā esošo Mikrotīkls līdzīpašnieku Arni Riekstiņu. Viņa rocība pērn bija 172 miljoni eiro.

Rietumu bankas līdzīpašnieks Leonids Esterkins pērn varēja lepoties ar 106 miljoniem eiro, bet likvidācijai nodotās ABLV Bank līdzīpašniekiem Oļegam Fiļam un Ernestam Bernim rocība bija, attiecīgi, 100 un 98 miljoni eiro.

Te gan būtiski atzīmēt, ka Porziņģis arī visu summu nesaņems uzreiz, bet gan sezonu no sezonas, tātad iespējas apsteigt augstāk minētos cilvēkus ir minimālas.

Vai Porziņģis būs bagātāks par Biedriņu?

Līdz šim Latvijas basketbola vēsturē prāvāko līgumu, turpat NBA, saņēma Andris Biedriņš, kurš 2006.gadā ar Goldensteitas Warriors noslēdza sešu gadu līgumu par 63 miljoniem dolāru.

Tātad Porziņģis, visticamāk, būs vismaz divreiz turīgāks nekā jau kādu laiku karjeru noslēgušais Biedriņš.

Bet kā ar Porziņģa skandāliem?

Tā kā Liepājas kautiņā iesaistītie policijā nevērsās, visticamāk ar šo skandālu viss arī ātri beidzies.

Tikmēr izvarošanas lieta Ņujorkā joprojām tiek izmeklēta un ļoti iespējams, ka latvietim nāksies stāties tiesas priekšā. Ņemot vērā potenciālo pieaugušo rocību, Porziņģim vainas gadījumā var nākties šķirties no iespaidīgas summas, kā arī saskarties ar citām, pat nopietnākām, problēmām...