Dzīvspriecīgā, pazīstamā kāzu fotogrāfe Santa Vanaga atkal nonākusi pagalam neapskaužamā situācijā. Vēzis ceturtajā stadijā, redzes zaudēšana... Valsts piešķirtā pensija ir 66 eiro, taču šomēnes, gaidot pārskaitījumu, nekas tā arī nav saņemts. Iemesls: dažādi birokrātiskie apsvērumi.


Sociālajā tīklā Facebook Vanaga raksta:

"Labdien! Stāsts par naudiņām. Izmisuma smiekli, asaras, neizpratne, sistēmas nepilnības. Šomēnes neieskaitīja pensiju, jo kamēr gaidu 2.grupas pagarināšanu vai 1.grupas piešķiršanu man joprojām ir 3.grupa. Kas sastāda 66 eur mēnesī. Tāda nu ir pensija, kas ir man piešķirta kā 3.grupai, kura man tagad uz laiku ir un bija pirms otrās. Bet nu neieskaita. Domāju, ka pārēķina, kavējās. Šodien zvanu uz VSAA. Jautāju, izrādās automātiski nekas nenotiek. Bet jautājums, vai man patiešām vajag pensiju, varbūt rēķināt visu kopā, kad būs skaidrība par grupas pagarinājumu?- ... Tas ir ātrākais pēc mēneša parasti ilgāk. Es biju sarkastiski saprotoša un teicu, ja ļoti grūti sarēķināt un ieskaitīt tos 66eur, tad pacietīšos. :-D VSAA apsolīja, ka 3 dienu laikā no arhīva atnāks mana lieta, un tad zvanīšu un interesēšos atkal.

Es nezinu, kāpēc jūtos savā zemē tik apdraudēta? Bezpalīdzīga? Nesaprasta? Man ļoti paveicies, ka man ir vīrs, ka man esat jūs, kas mani joprojām atbalstāt iespēju robežās no visas sirds ar pašaizliedzīgu mīlestību manā cīņā par dzīvību.:-* Paldies jums par to!:-* Mans gadījums jau nav vienīgais, šajā mazliet dīvainajā sistēmā, kur cilvēkiem tiek prasīti nepamatoti, bieži pierādījumi par acīmredzamu un zināmu veselības stāvokli. Un tai pat laikā, kad cilvēks ir izdarījis visu no savas puses izrādās, ka Valsts sistēmās likumu pretrunas, nepilnības ir galvenās, kas noved izmisumā cilvēkus, kas jau tā ir nonākuši bezpalīdzīgā stāvoklī. Sargājiet sevi, sekojiet līdzi savam reālajam spēkam, lai nepārdegtu dzīves spars un veselība un jūs nesaslimtu!"

Ziedot Santai var:

LV41NDEA0000080842039

Santa Vanaga

Ar norādi: ziedojums veselībai.