Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz pimdienu aizvadīja karjeras otru rezultatīvāko spēli, kaldinot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas “Mavericks” uzvaru ar 111:91 pret Minesotas “Timberwolves”.


Porziņģis laukumā bija 36 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā viņš guva 38 punktus. Tas ir latvieša dalīti otrs labākais rādītājs karjerā. Porziņģis ar 13 atlēkušajām bumbām noformēja sev arī “double-double”.

Kristaps izdarīja 14 trīspunktu metienus, no kuriem precīzi bija seši, kā arī 11 divpunktu metienus, no kuriem grozā krita septiņi. Viņš realizēja arī sešus no 10 soda metieniem. Latvietim arī četras rezultatīvas piespēles, viens stīls, pieci bloki, divas kļūdas un divas piezīmes.

Ar Kristapu laukumā “Mavericks” guva par 22 punktiem vairāk nekā ielaida.

Dalasa dominēja jau kopš spēles sākuma, taču lielāko izrāvienu veica trešās ceturtdaļas sākumā. Minesota mača laikā īsti nespēja neko likt pretim jaudīgajam “Mavericks” sniegumam, kā rezultātā cieta likumsakarīgu zaudējumu.

Porziņģim spēles izskaņā bija iespēja tikt pie karjeras gūto punktu rekorda, taču viņš savas iespējas neizmantoja, un Riks Kārlails viņu pēdējās minūtēs nosēdināja uz rezervistu soliņa.

Šajā spēlē “Mavs” nācās iztikt bez līdera Lukas Dončiča, kuram ir rokas pirksta trauma. Viņa prombūtnē līdera lomu uzņēmās Porziņģis un Sets Karijs. Tikmēr Minesotai nepalīdzēja traumētais līderis Karls-Entonijs Taunss.

“Mavs” sastāvā vēl ar 27 punktiem izcēlās Sets Karijs, bet 19 punktus pievienoja Tims Hārdavejs. Tikmēr “Timberwolves” rindās 16 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles D’Andželo Raselam, 14 punkti Malikam Bīzlijam, bet 12 punkti un 12 atlēkušās bumbas Huančo Ernangomesam.

Porziņģis šosezon arī pret Indiānas “Pacers” aizvadīja 38 punktu spēli, bet 2017./18. gada sezonā latvietis tieši pret “Pacers” komandu guva 40 punktus, kas ir viņa karjeras rekords, bet tajā pašā sezonā viņš pret Denveras “Nuggets” izcēlās arī ar 38 punktiem.

Latvietis līdz ar to trīsreiz karjerā ir aizvadījis 38 punktu mačus, kā arī divreiz izcēlies ar 37 punktiem spēlē, ko Kristaps paveica tajā pašā 2017./18. gada sezonā. Viņš NBA aizvada ceturto aktīvo sezonu, bet, attiecīgi, pirmajā viņa rezultativitātes rekords bija 29 punkti, otrajā – 35 punkti, trešajā – 40 punkti, bet ceturtajā jeb šajā – 38 punkti.

sportazinas.com